A szeretet 5 nyelve - Az életen át tartó szeretet titka

Jankovics Anna
Írta: ,
A szeretet 5 nyelve - Az életen át tartó szeretet titka
A kommunikációs zavar sok baj forrása lehet, főleg párkapcsolatunkban. Nem csak szavakkal kommunikálunk, hanem a szeretetnyelvvel is, melyet mindenki szüleitől, környezetétől tanul, a szavakkal együtt. Azért sikeresebbek azok a párkapcsolatok, melyek gyerekkorból erednek, mert a gyerek- és fiatal felnőttkor időszaka az, amikor ezeket a szeretetnyelveket tanuljuk – így együtt tanuljuk ezt a nyelvet.
Az öt szeretetnyelv

A szeretetnyelvek a következők: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. Gary Chapman egy idegen nyelvhez hasonlítja a szeretetnyelveket, melyet meg kell tanulnunk – méghozzá jól – hogy a másik féllel működjön a kommunikáció.
A házassági problémák zömét abban látja Chapman, hogy nem partnerünk szeretetnyelvén fejezzük ki érzéseinket. Mindenkinek van egy elsődleges szeretetnyelve, mely erősebb a többinél, jobban érti, jobban használja.

Gary Chapman

Az öt szeretetnyelv egy pár- és pszichoterápiai fogalom, amit Gary Chapman, amerikai keresztény író és párkapcsolati szakértő alkotott meg, 1992-ben. 1971 óta segédlelkész Észak-Karolában.


Rendszeresen tart előadásokat belföldön és külföldön, kimondottan házasság, család és kapcsolatok témakörben. Leghíresebb könyve az Egymásra hangolva, melyet negyven nyelvre fordítottak le.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)