A nehéz utak legtöbbször csodás helyekre vezetnek – értékeld át életed nehézségeit!

Írta: ,

Biztosan te is átélted már a csalódás, kudarc és kétségbeesés érzését, amiből úgy érezted, lehetetlen kijönnöd – aztán az idő múlásával rájöttél, hogy tulajdonképpen sokkal erősebb vagy, mint gondoltad. Próbálj a nehézségekre kihívásként tekinteni, mert ezek tanítanak meg arra, hogy egyre jobb és jobb legyél az életed színpadán!

Amikor úgy érzed, itt a vég… Kép forrása: angelawynnphotography.com

1/5 Amikor úgy érzed, itt a vég…

... az igazából csak valaminek a kezdete. Legjobb példa erre, amikor valakit elbocsátanak a munkahelyéről és azt érzi, hogy mindennek vége, emberileg és szakmailag is kudarcot vallott. Ez senkinek nem könnyű élethelyzet. Lehetsz vezető vagy beosztott, mindkét esetben megrázó, ha a főnököd búcsút int neked.

Nehéz abban a bizonyos pillanatban mindent szépnek és jónak látni, tekintve, hogy a számlák ugyanúgy érkeznek hónap végén, de miután letelt a gyászidőszak, állj fel és kezdj el küzdeni a célodért! Ki tudja, lehet, hogy azért kellett ennek megtörténnie, hogy végre azt csináld, amit igazán szeretnél, és mivel magadtól nem mozdultál meg, valahonnan segítséget kaptál ehhez.

Mindenki szerelmes, kivéve persze téged Kép forrása: iso.500px.com

2/5 Mindenki szerelmes, kivéve persze téged

Nem egyszerű, amikor vágysz a szerelemre, egy társra, akivel boldog lehetsz, de valahogy nem érkezik és te csak egyre mélyebbre merülsz az önsajnálatban. Hinned kell abban, hogy neked is tartogat valakit az élet és bizony te sem szabadulhatsz Ámor nyila elől.

Örülj annak, hogy más boldog, mert így legalább a saját szemeddel láthatod, hogy létezik az igaz szerelem. Ez nem egy átok rajtad, egyszerűen csak még dolgod van magaddal a Nagy Ő érkezése előtt.

Te sem szeretnéd, ha a legrosszabb formádban ismerne meg, igaz? Akkor kapd össze magad!

Folyamatosan a rossz emberek találnak meg Kép forrása: imgur.com

3/5 Folyamatosan a rossz emberek találnak meg

Hidd el, ez sem véletlen. Légy igazán hálás azoknak az embereknek, akik nem kedvelnek, mert általuk fejlődhetsz a legtöbbet.

A családod és a barátaid szeretnek, a legjobbat akarják neked, így ritkán kényszerítenek arra, hogy elhagyd a komfortzónádat. Nem így az ellenségeid, mert ők bizony csak arra hajtanak, hogy lássanak elbukni.

Ne próbálkozz azzal, hogy megértsd őket, viszont köszönd meg a lehetőséget, mert általuk egyre jobb leszel.

Hogyan reagálsz? Kép forrása: katchsilva.com

4/5 Hogyan reagálsz?

Amikor érzelmileg elérsz egy fejlettebb szintre, akkor nem lépsz be az Éden kapuján, az életed marad a régi, viszont valami örökre megváltozik... Mégpedig TE magad!

Jobban mondva a reakcióid bizonyos helyzetekre.

Ha eddig mindenen könnyen felidegesítetted magad, hajlamos voltál mindent sokkal rosszabb színben látni, akkor eljött az idő, hogy ezen változtass! Ne a világot akard megváltoztatni, hanem a reakcióidat az élethelyzeteidre. Mindenki mást akar maga körül megváltoztatni, önképére formálni, pedig a megoldás mindig abban van, ha te dolgozol önmagadon.

A többi változás csupán ennek következménye.

5/5 Ne állj az utadba!

Jeffrey Gitomer, amerikai szerző szerint:

Sem akadályok, sem nehézségek, sem más emberek nem állíthatnak meg. Csak saját magad állíthatod meg magadat.”

Emberi tulajdonság, hogy nehezen vállaljuk a felelősséget tetteinkért, mert sokkal könnyebb hárítani. A legtöbb esetben nem is másokat, hanem magukat próbálják becsapni az emberek ezzel, pedig hasztalan. Legbelül tudod, hogy bármire képes vagy, egyszerűen csak képtelen vagy elhinni.

Bárki miatt is érzed ezt, felejtsd el és tégy egy szívességet magadnak: ne állj önmagad útjába!