A leggyakoribb okok, amiért úgy érzed, hogy valaki másnak az életét éled

Sándor Alexandra
Írta: ,

Úgy érzed, mintha az életed nem is a tiéd lenne? Valahogy idegenek számodra a mindennapok, de fogalmad sincs, mi lehet a gond? A jelenség gyakoribb, mint hinnéd – és szerencsére bármikor képes vagy belőle kimászni!

Homályosak a céljaid?

A legtöbben úgy fogalmaznak, hogy „valami nem stimmel az életükkel”, ám konkrétabban nem tudják kifejteni, mi az.

Világos a számukra, mit nem szeretnének, a boldogsághoz viszont azt is tudniuk kellene, hogy mit igen.

Ha például sűrűn ismételgeted magadban, hogy „utálom a munkámat”, ne a gyűlölködésre összpontosítsd az energiáidat! Hanem inkább arra, hogy elképzelj magadnak egy olyan munkahelyet, ahol valami fantasztikus dolgot csinálsz és közben jól érzed magad.

Az „adósságcsapdába kerültem” helyett pedig sokkal hatékonyabb, ha tudatosítod: „lehetőséget találok rá, hogy X hónapon belül visszafizessek Y forintot”.

Az eredményt vizualizációval segítheted elő, amennyiben például lefekvés előtt és ébredés után megjeleníted magad előtt.

Nem összpontosítasz eléggé?

Lehet, hogy már rég megvannak a céljaid, de mivel hiú ábrándként kezeled őket, nem fordítasz rájuk kellő figyelmet.

Pedig a sült galamb nem fog önszántából a szádba repülni!

Csodák léteznek, ám cselekedned kell a megvalósításukért.


Segítünk! 5 tudományosan alátámasztott módszer az akaraterőd növelésére


Próbáld úgy rendezni a dolgaidat, hogy rendszeresen időt és energiát tudj szánni a hosszú távú céljaidra. Elvégre mit ér a mindennapi gürizés, ha egyszerűen ugyanoda vezet, ahol most vagy?

Legyen szó szerelemről, karrierről vagy az álomalak eléréséről, mindhez kitartó munka szükséges – ugyanakkor korántsem törvényszerű, hogy ennek a munkának kegyetlenül keménynek kell lennie.