A közösségi médiától sokkal rosszabbul érzed magad a bőrödben

Nagy Niki
Írta: ,
A közösségi médiától sokkal rosszabbul érzed magad a bőrödben

Nem túl meglepő összefüggést találtak a testképzavarok és a közösségi média használata között: friss kutatások kimutatták, hogy minél többet frissítgeted az Instagramot vagy nézegeted, ki mit csinál Facebookon, annál valószínűbb, hogy nem érzed majd magad jól a bőrödben.

Várható volt az eredmény Kép forrása: pexels.com

Valószínűleg te is kikövetkeztetted már, hogy nagyon nem tesz jót az önbizalmadnak, ha tökéletesre retusált lányok képeit nézegeted Instagramon, vagy megint végigpörgeted az exed új barátnőjének nyaralásos fotóit.

Most már tudományos kutatást is végeztek azzal kapcsolatban, milyen kapcsolat van a testképzavarok és a közösségi média használata között, az eredmény pedig cseppet sem volt meglepő: minél több időt töltesz ebben az álomvilágban, annál valószínűbb, hogy a saját testeddel és a saját életeddel nem leszel megelégedve.

Beteggé tesz a közösségi média Kép forrása: tumblr.com

A Pittsburgh-i Orvosi Egyetem kutatói 1700 fiatal felnőttet (18-32) vizsgáltak aszerint, hogy mennyi időt töltenek a közösségi oldalakon böngészve, és mit gondolnak a saját testükről.

Az eredmény szerint azok, akik a legtöbbet frissítgették a Facebookot, dupla eséllyel voltak testképzavarosak, mint azok, akik kevesebb időt töltöttek a közösségi médiát használva.

Ez sokszor evési rendellenességet és komolyabb betegségeket is jelent, nem egyszerűen önbizalomhiányt – akár az Instagram is beteggé tehet, ha nem figyelsz!