A kiegyensúlyozott élet titka: tanulj meg bánni az energiáddal!

Esztergály Lilla
Írta: ,

Elkerülhetetlen, hogy néha olyan élethelyzetbe kerüljünk, ami energiavesztéssel jár – ilyenkor fáradtnak, kedvetlennek érezzük magunkat. Az alábbi, egymással is összefüggő tanácsokat megszívlelve azonban megtanulhatod tudatosan irányítani és megfelelően használni energiádat, amely által ellenállóbb lehetsz minden energiavámpírral szemben!

Tanuld meg vezetni a figyelmed! Kép forrása: tumblr, ole1960

Aki szétszórt, annak az energiái is szét vannak szórva. Megfordítva: helyes koncentrációval az ember képes irányítani az energiáit, és ezáltal a körülötte zajló szituációkat, jeleneteket is, végső soron pedig az egész életét.

Légy ura a gondolataidnak, az érzéseidnek, egy szóval légy tudatos! Aki megtanul jól figyelni, növeli a realitásérzékét, és meg tudja különböztetni a szükségest a szükségtelentől. A helyes figyelemvezetés belülről, önmagadban kezdődik.

Jungot idézve: „Aki kifelé tekint, álmodik, aki befelé, az ébred”.

Figyelj a megfelelő fókuszra! Kép forrása: byrdie.co.uk

Válts nézőpontot a saját érdekedben! Amíg a figyelmed energiarabló gondolatokon, helyzeteken, sérelmeken tartod, addig annak adsz energiát, azt táplálod.

Mindig arra koncentrálj, ami előre visz, ami épít, hiszen akkor az energiád is ott dolgozik!

A teremtéssel kapcsolatban is fontos szempont ez: amit gondolsz, érzel, mondasz, azt teremted meg. Ügyelj tehát arra, hogy az energiádat mibe fekteted!