A halogatás királynője vagy? Így szokhatsz le róla!

Berényi Nóri
Írta: ,

Ismerős a helyzet, amikor annyira menekülsz egy feladat elvégzése elől, hogy mindent kitalálsz, csak (még) ne kelljen megcsinálni? Sajnos azonban előbb-utóbb eljön az a pont, amikor kénytelen vagy nekilátni, és hiába jössz rá mindig, mennyivel egyszerűbb lett volna már korábban elvégezni, újra és újra beleesel a halogatás csapdájába. Íme pár tipp, hogy legközelebb ne történjen így!

Gondold végig! Kép forrása: makelifeeasier.pl

Legtöbbször, amikor halogatunk valamit, hajlamosak vagyunk nem is gondolni rá, pedig ezzel csak még többet árthatunk magunknak. Érdemes ilyenkor átgondolnod a legrosszabb eshetőségeket, melyek remélhetőleg elriasztanak már a halogatás gondolatától is.

Például, ha a főnököd megbízott egy fontos munkával, és te hetek óta csak tolod magad előtt a feladatot, akkor ugorj gondolatban a jövőbe és nézd meg, vajon a főnököd mit fog szólni az el nem végzett munkádhoz. Az biztos, hogy nem a fizetésemelés jut először eszébe...

Listázd a feladatokat! Kép forrása: fashionmenow.co.uk

Bár sablonosan hangozhat, ez még mindig egy jó „mankó”, ha elakadtál. Vasárnap délután ülj le egy finom tea társaságában, és gondold végig a következő heti tennivalókat.

Írd le akár órára pontosan, mert csak így fogod átlátni, hogy mit és mikorra kell megcsinálnod.

Sokat segíthetsz magadon, ha kicsit rendszerezed a feladataidat, majd priorizálod őket.

Legtöbbször azért halogatunk, mert nincs rendszer az életünkben, kicsúszik az irányítás a kezünkből, aminek következtében nagyon könnyű megcsúszni a határidőkkel.