A hála gyógyít – 4 tipp, hogyan építsd be a mindennapokba

Berényi Nóri
Írta: ,
A hála gyógyít – 4 tipp, hogyan építsd be a mindennapokba

Sokan nem veszik észre, hogy mennyi mindenért lehetnek hálásak az életben és mindenféle feltételhez kötik ezt az érzést. „Majd hálás leszek, ha megkapom, amit akarok.” – ismerősen cseng? Azt viszont az emberek többsége elfelejti, hogy ameddig nem értékeli azt, amit a jelen nyújt számára, addig nem fog megérkezni a várva várt áttörés. Légy hálás mindenért amid van, és építkezz belőlük.

Elsőre talán furcsán hangozhat, de a napló írása segít emlékeztetni arra, hogy mennyi jó dolog van az életedben. Minden napodat zárd azzal, hogy leírod, aznap miért voltál hálás. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, már az is a legnagyobb kincs, hogy reggel felébredtél, megihattad a finom kávédat, a rádióban hallhattad a kedvenc számodat.

Ez ad egyfajta rendszert a napodnak, sokkal éberebb leszel mindennel és mindenkivel szemben, mert tisztában leszel azzal, hogy mennyi mindenért tartozhatsz hálával. Azért is légy hálás, ha valaki kinyitotta neked az ajtót, segítséget nyújtott, vagy egyszerűen csak rád mosolygott.

Mondd ki másoknak is! Kép forrása: thelifestyled.com

Fontos megtanulni azt, hogy minden élethelyzetben kimondjuk az érzelmeinket. Éppen ezért, ha valaki örömöt okoz neked, akkor tudasd a pozitív érzéseidet vele is.

Például, ha a főnököd úgy dönt, hogy megérdemled a fizetésemelést, akkor mondj hálát érte, mert ezáltal az ő lelkében is pozitív rezgéseket indítasz el.

Ne félj másoknak kimondani azt, hogy: „Hálás vagyok, köszönöm!”, mert ezzel nem csak magadnak teszel jót, de embertársaidnak is. Ráadásul, ha látják, hogy ennyi mindent megbecsülsz magad körül, akkor veled is hasonlóképpen fognak viselkedni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!