A félelem lerombolhatja az álmaidat – 4+1 tanács, amivel tehetsz ellene

Írta: ,

A félelem az egyik legpusztítóbb emberi érzés, mivel meggátol mindenféle cselekvésben. Lebénít és semmire sem motivál. Biztos, hogy már te is tapasztaltad ezt az érzést és a velejáróját, hiszen ez egy emberi élet szerves része, de nem kell folyamatosan ezt érezned. Íme a recept egy félelemmentes, nyugodt élethez.

Önbizalom Kép forrása: stephaniesunderland.com

1/5 Önbizalom

Tegyük fel, hogy van egy régóta dédelgetett álmod, ami csak arra vár, hogy megvalósítsd, viszont a környezetedben nem igen találsz olyan személyt, aki ezt támogatná és legalább annyira szeretné, mint te. Ettől rögtön elbizonytalanodsz és elkezdesz félni az ismeretlentől, no meg attól, hogy egyedül vagy. Valamilyen szinten mindenki egyedül van és csak magára számíthat, ezt jobb, ha tudod. Vagyis senki nem fog annyira küzdeni a te álmaidért, mint amennyire te megtehetnéd. Ha nincs benned kellő önbizalom céljaid eléréséhez, akkor jobb, ha el sem kezded, mert nem fog sikerülni.

A történelem során számos irreálisnak tűnő álom valósult már meg, szóval miért olyan hihetetlen, hogy a tiéd is egy legyen közülük??? Ideje összeszedned minden erődet és bízni abban a személyben, aki bármit megvalósíthat, amit csak szeretne. És ez pedig te vagy!

Önirónia Kép forrása: bensasso.com

2/5 Önirónia

Bizony van úgy, hogy beüt az élet és az álmodat csak egy jó nagy kitérővel sikerül megvalósítanod, de ez egyáltalán nem baj.

Csupán egy újabb tapasztalat, ami által bölcsebb lettél.

Ha ez a helyzet áll fent az életedben, akkor sopánkodás helyett, inkább nevess egy jót magadon, mert hidd el, minden helyzetben meg lehet találni a humort és az örömforrást.

Nincs mitől félned, mert, ha keményen küzdesz az álmaidért, akkor úgyis eléred, de addig is miért vennéd olyan komolyan az életet?

Határozottság Kép forrása: inspirationde.com

3/5 Határozottság

Ameddig nem tanulsz meg kiállni magadért, addig minden félelmetes. Félsz a főnöködtől, a kibírhatatlan kollégádtól, de még az eladótól is, aki csúnyán néz rád. Félelemben élni az egyik legnehezebb dolog és nem is lehet általa teljes az életed.

Egyszerűen csak határozd el, hogy ettől a perctől fogva nem adsz teret a félelmeidnek és, amikor rád törne az érzés, mondj nemet. Ha határozott vagy, akkor az azt jelenti, hogy megtanultál kiállni magadért és már nincsenek hatással az érzelmeidre mások negatív cselekedetei.

Elfogadás Kép forrása: stephaniesunderland.com

4/5 Elfogadás

Ha elfogadod a tényt, hogy minden úgy jó, ahogy van és számításba veszed a legrosszabb eshetőséget, akkor azt veszed majd észre magadon, hogy teljesen kicseréltek.

Már nem félsz a jövőtől, mert tudod, hogy minden kellemetlen szituációból van kiút és inkább a megoldásra fókuszálsz a félelem okozta tétlenség helyett.

Ez pedig egy mennyei állapot, mert ezzel együtt megszűnik benned a görcsösség és hidd el, hogy ekkor történnek majd meg veled a legjobb dolgok.

Létezik félelem nélküli élet? Kép forrása: stephaniesunderland.com

5/5 Létezik félelem nélküli élet?

Ez egy hosszú út és nem is igazán lehet kijelenteni, hogy létezik félelem nélküli élet, de törekedni mindenképpen lehet rá. Ha vannak álmaid, akkor az egy csodálatos dolog, ezért szeresd és tiszteld magad annyira, hogy teszel azért, hogy megvalósítsd őket és ne hagyd, hogy a beléd táplált félelmek elnyomják ezeket.

Gyakran a szülők ültetik gyerekeikbe a legtöbb félelmet (tudat alatt persze), ugyanis mindentől óvják őket, így, ha a gyerek túl nagyot álmodik, akkor megpróbálják azt lefaragni és elhitetik vele, hogy a világ túl kegyetlen ahhoz, hogy mindezt megvalósítsa. De jobb, ha tudod, hogy a korlátok kizárólag a te fejedben léteznek.

Nincs több félelem, csak cselekvés és hit!