A félelem lerombolhatja az álmaidat – 4+1 tanács, amivel tehetsz ellene

Berényi Nóri
Írta: ,

A félelem az egyik legpusztítóbb emberi érzés, mivel meggátol mindenféle cselekvésben. Lebénít és semmire sem motivál. Biztos, hogy már te is tapasztaltad ezt az érzést és a velejáróját, hiszen ez egy emberi élet szerves része, de nem kell folyamatosan ezt érezned. Íme a recept egy félelemmentes, nyugodt élethez.

Önbizalom Kép forrása: stephaniesunderland.com

Tegyük fel, hogy van egy régóta dédelgetett álmod, ami csak arra vár, hogy megvalósítsd, viszont a környezetedben nem igen találsz olyan személyt, aki ezt támogatná és legalább annyira szeretné, mint te. Ettől rögtön elbizonytalanodsz és elkezdesz félni az ismeretlentől, no meg attól, hogy egyedül vagy. Valamilyen szinten mindenki egyedül van és csak magára számíthat, ezt jobb, ha tudod. Vagyis senki nem fog annyira küzdeni a te álmaidért, mint amennyire te megtehetnéd. Ha nincs benned kellő önbizalom céljaid eléréséhez, akkor jobb, ha el sem kezded, mert nem fog sikerülni.

A történelem során számos irreálisnak tűnő álom valósult már meg, szóval miért olyan hihetetlen, hogy a tiéd is egy legyen közülük??? Ideje összeszedned minden erődet és bízni abban a személyben, aki bármit megvalósíthat, amit csak szeretne. És ez pedig te vagy!

Önirónia Kép forrása: bensasso.com

Bizony van úgy, hogy beüt az élet és az álmodat csak egy jó nagy kitérővel sikerül megvalósítanod, de ez egyáltalán nem baj.

Csupán egy újabb tapasztalat, ami által bölcsebb lettél.

Ha ez a helyzet áll fent az életedben, akkor sopánkodás helyett, inkább nevess egy jót magadon, mert hidd el, minden helyzetben meg lehet találni a humort és az örömforrást.

Nincs mitől félned, mert, ha keményen küzdesz az álmaidért, akkor úgyis eléred, de addig is miért vennéd olyan komolyan az életet?