A boldogtalanság relatív? 5 gondolat a boldogságról, ami megváltoztatja a nézőpontodat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Alaphangon te is inkább pesszimistának tartod magadat? Esetleg úgy véled, a negatív felfogásod hátterében pusztán a racionalizmus áll? Tény, hogy nem mindig jó, ha két méterrel a felhők fölött jársz, és sosem veszed észre, amit az eszed diktál, de a pozitív hozzáállás, a boldogság átélése jóval kifizetődőbb. Eláruljuk, miért, és azt is, mi mindent kell átgondolnod a cél érdekében!

A boldog nőnek nincsenek gondjai. A vidám nőnek vannak, csak megtanulta, hogyan kezelje őket.

Mindenkinek vannak gondjai, bár az igaz, hogy nem mindenki szembesül egyforma mértékben a problémákkal. A  legkevésbé sem fogja az előrehaladásodat segíteni, ha másokat irigyelsz. Már csak azért sem, mert a látszat ellenére, azoknak is akadnak nehézségek az életükben, akik nem ezt kommunikálják a külvilág felé.

Az élet tele van hullámvölggyel, és sokszor a völgyből felfelé vezető út a legszebb. Van, aki a jó szakaszokban is azt várja, mikor jönnek a problémák, ez pedig tönkreteszi az élet szépségét, így sosem lehet igazán boldognak lenni. Az örömteli pillanatokat igenis meg kell élni, a problémákat pedig meg kell oldani. Mindenki így él – csak ez nem mindenkiben tudatosul.

Amikor azt mondod: „Feladom!”, gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: „Egek, micsoda lehetőség!

Ha alapvetően pesszimista vagy, akkor sosem fogod érteni, bizonyos körülmények között hogyan lehetnek boldogok, vagy éppen elégedettek az emberek. Számodra ugyanis elképzelhetetlennek tűnik, hogy a saját körülményeiddel tökéletes összhangba kerülj, és fel nem foghatod, hogy „ennél lejjebb” is van élet, sőt, a boldogság.

Ebben az esetben gondolj arra, hogy mások igenis mindent megadnának a te problémáidért, bármikor boldogan cserélnének veled! Nyilván nem mindenki, de több millió (ha nem milliárd) ember osztozna a te gondjaidon. Ez akkor is igaz, ha úgy érzed, teljesen összedőlt a saját kis világod, esetleg azt gondolod, nincs is semmi értelme az életednek.

Persze nem azt mondjuk, hogy minden egyes napodat ennek tudatában kell leélned, de ha nem úgy alakulnak a dolgaid, ahogy szeretnéd, akkor tényleg érdemes kicsit más szemszögből is megvizsgálnod a történteket.