A boldogság tanulható - Mutatjuk hogyan!

Berényi Nóri
Írta: ,

A legtöbb ember fejében él egy képzet a boldogságról, amihez általában sok pénz, tökéletes párkapcsolat és remek munka dukál. És, ha ezekből valamelyik hiányzik, akkor az sokaknak okot adhat a boldogtalanságra. De az élet nem így működik és legfőképp nem tűntet fel mindent tökéletes színben. Mert az a fajta tökéletesség nem létezik, ahol minden jó és hibátlan. Viszont a jó hír az, hogy mégis minden tökéletes.

Azok az utált reggelek… Kép forrása: kieljamespatrick/Tumblr

Valljuk be, nem mindenki tartozik azok közé az emberek közé, akik reggel az ágyból kipattanva már veszik a sportcipőjüket és rohannak edzeni. Mert, hogy jól esik százszor kinyomni a szundit, bosszankodni, hogy megint fel kell kelni és ezek után meginni a finom, habos kávét.

Ez egyébként így van jól, hiszen minden ember szereti a kényelmet, de sokan megfeledkeznek arról, hogy a reggelek legtöbbször meghatározhatják a nap folytatását. És miért kellene morcosan indulnia az egésznek? Igen, fel kell kelned, igen, munkába kell menned, de ezt jobb, ha elfogadod és inkább próbáld úgy felfogni az egészet, hogy kezdődik egy újabb nap, amikor bármi megtörténhet. Csak rajtad áll, hogy milyen lesz a folytatás.

A boldogságodat nem a külvilág határozza meg Kép forrása: ieljamespatrick/Tumblr

Attól a perctől fogva, hogy reggel kinyitod a szemed, már tudod alakítani a sorsodat. A nap folyamán érkeznek váratlan helyzetek, olyanok, melyekre egyáltalán nem vagy felkészülve és pontosan ezért kell stabil alapokon állnia a belső boldogságodnak.

Mert mi van, ha például mindened a munkád és egyszer csak elbocsátanak mindenféle előzmény nélkül? Jön a világvége?

Egyesek életében igen, de azokéban nem, akik tudják, hogy az élet ennél sokkal többről szól és hisznek a magasabb rendű összefüggésekben, vagyis, hogy minden úgy történik, ahogy annak lennie kell.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba