A boldogság receptje – neked mi kell hozzá?

Berényi Nóri
Írta: ,

Mindenkit más tesz boldoggá az életében – a lényeg, hogy megtaláld azt a valamit, amitől így érzel. Íme 6 teljesen különböző ember véleménye a boldogságról.

Eszti (25), óvónő Kép forrása: heymcki.com

„Számomra a boldogság alapja a harmónia, a lelki békém megtalálása, hiszen ez kihat életem minden területére. Ehhez önismereti és önsegítő könyvek, valamint a sport segít hozzá nap mint nap.

Emellett fontosnak tartom, hogy olyan munkát végezzek, amiben kiteljesedhetem, ami miatt érdemes reggel felkelni, és amit kitörő lelkesedéssel csinálok.

Természetesen a hozzám közel álló emberek szeretete, elfogadása is alapvető a boldogságomhoz, illetve az, hogy esténként, átgondolva a cselekedeteimet, „emberként” tudjak lefeküdni.

Rita (27), vállalati bankár Kép forrása: tumblr, iam-valentina

„Én akkor vagyok boldog, ha megtalálom azokat a lehetőségeket, melyek által megvalósíthatom az álmaim. Hogy mik ezek?

Karrier, család, gyerek, önmegvalósítás... ez mind egyszerre. :)

A kemény munkában hiszek és abban, hogy azáltal elérem céljaimat. Bárki lehet boldog, ha a körülményeket megteremti hozzá. Hiszek abban, hogy a pénz boldogít, mert általa juthatunk olyan élményekhez, melyek teljessé tesznek minket, de nem gondolom, hogy a mindennapokat csupán ezekre várva kellene élnünk.

Az apró dolgoknak is kell örülni, melyek építőkövei lehetnek a jövőnek. Fontos, hogy legyen ebben egy társ, akivel mindezt átélhetjük.”