A boldogság receptje – neked mi kell hozzá?

Írta: ,

Mindenkit más tesz boldoggá az életében – a lényeg, hogy megtaláld azt a valamit, amitől így érzel. Íme 6 teljesen különböző ember véleménye a boldogságról.

Eszti (25), óvónő Kép forrása: heymcki.com

1/6 Eszti (25), óvónő

„Számomra a boldogság alapja a harmónia, a lelki békém megtalálása, hiszen ez kihat életem minden területére. Ehhez önismereti és önsegítő könyvek, valamint a sport segít hozzá nap mint nap.

Emellett fontosnak tartom, hogy olyan munkát végezzek, amiben kiteljesedhetem, ami miatt érdemes reggel felkelni, és amit kitörő lelkesedéssel csinálok.

Természetesen a hozzám közel álló emberek szeretete, elfogadása is alapvető a boldogságomhoz, illetve az, hogy esténként, átgondolva a cselekedeteimet, „emberként” tudjak lefeküdni.

Rita (27), vállalati bankár Kép forrása: tumblr, iam-valentina

2/6 Rita (27), vállalati bankár

„Én akkor vagyok boldog, ha megtalálom azokat a lehetőségeket, melyek által megvalósíthatom az álmaim. Hogy mik ezek?

Karrier, család, gyerek, önmegvalósítás... ez mind egyszerre. :)

A kemény munkában hiszek és abban, hogy azáltal elérem céljaimat. Bárki lehet boldog, ha a körülményeket megteremti hozzá. Hiszek abban, hogy a pénz boldogít, mert általa juthatunk olyan élményekhez, melyek teljessé tesznek minket, de nem gondolom, hogy a mindennapokat csupán ezekre várva kellene élnünk.

Az apró dolgoknak is kell örülni, melyek építőkövei lehetnek a jövőnek. Fontos, hogy legyen ebben egy társ, akivel mindezt átélhetjük.”

Petra (23), televíziós szerkesztő Kép forrása: whowhatwear.co.uk

3/6 Petra (23), televíziós szerkesztő

„Számomra a boldogság sok mindent jelent. Egy finom illat, egy ínycsiklandó étel, egy gyönyörű táj épp annyira képes éreztetni velem azt, hogy az élet milyen szép, mint amikor apukám megölel, vagy ha a barátnőm azt mondja, hogy rá mindig számíthatok. Mindezek csupán pillanatok, rövid másodpercek, de pont ezek segítenek átvészelni a nehezebb időszakokat.

Mindemellett a boldogság számomra egyenlő a szerelemmel. Közhely, igen. De Vele egy nap boldogabb, mint nélküle az egész élet. És amíg ezt valaki nem érezte, addig nem volt igazán boldog. Én szerencsés vagyok, mert egyszer már megtapasztalhattam.”

Gyuri (53), vállalkozó Kép forrása: itunes.apple.com

4/6 Gyuri (53), vállalkozó

„Hogy mi a boldogság? A vágyaink teljesülése tesz minket boldoggá, mértéke pedig az időegységre jutó teljesülések számával arányos.

Egyszerűbben: minél több kisebb-nagyobb öröm ér bennünket egy szép napon, annál boldogabbnak érezzük magunkat. Mindenki számára más okoz örömet, mivel a vágyaink is eltérőek, és minden életszakaszban más okoz örömet, mivel az idővel a bennünket körülvevő világ és mi magunk is változunk. Egy-egy vágyunk teljesülése ma még a tökéletes boldogság állapotába juttat, de 5-10 év távlatából lehet, hogy csak mosolygunk akkori önmagunkon. Ezért véleményem szerint boldogságunk az életünk hullámait követi. A legnagyobb boldogság az embernek persze az, ha másnak örömet okoz, és boldoggá tudja tenni a körülötte lévő világot, ha csak egy kis időre is.”

5/6 Vera (24), könyvelő

„Számomra a boldogság nem közhelyek puffogtatásában merül ki, hanem az apró örömök megélésében.

Egy fergeteges hétvégi buli, amit majd 20 év múlva is felidézhetek egy üveg bor és a barátaim társaságában.

Hébe-hóba egy randi, ahol végre egy olyan sráccal találkozom, aki jól csókol.

Becsípni másnapi fejfájás nélkül, és ehhez hasonló hétköznapi örömök.”

Éva (75), nyugdíjas nagymama Kép forrása: katespade.com

6/6 Éva (75), nyugdíjas nagymama

„Nekem bőven elég, ha reggelente nem fáj a térdem és ki tudok menni a kertbe.

Meg persze az, ha láthatom az unokáimat! Hálás vagyok a sorsnak, hogy láthattam őket felnőni és remélem, hogy még dédnagymama is válhat belőlem.

A férjemmel eltöltött 50 év már maga az ajándék, nem is kívánhatnék többet az élettől, mert mindenem megvan.”