A bizonyíték, hogy egyetem után hazaköltözni nem feltétlenül rossz ötlet

Kerekes Vivien
Írta: ,

Amikor elkezdted az egyetemet, még csak nem is sejtetted, néhány év alatt milyen sokat változik majd az életed. A legtöbben ilyenkor elköltözünk otthonról, más városban kezdünk élni, mindezt rengeteg új ember társaságában. Szoros barátságokat kötünk, megismerjük a függetlenséget, és meg is szeretjük ezt az életstílust. Épp ezért érezhetünk szomorúságot, ha a diplomát követően ezt mind hátra kell hagynunk, és visszatérünk a rég megszokott, gyerekkori környezetünkbe. Pedig nem kell elkeseredni egy ilyen helyzetben, hiszen van néhány bizonyítékunk arra, miért nem olyan rossz egyetem után hazaköltözni.

Bár az érettségit követően mindenki ígéretet tesz arra, hogy a régi barátokkal is folyamatosan tartja a kapcsolatot, az egyetemi évek alatt ezt többnyire senki sem tudja betartani.

Sajnos. Mivel nem tudtok minden nap találkozni és beszélni a gyerekkori ismerősökkel, előbb-utóbb eltávolodsz azoktól az emberektől, akikkel az otthoni környezetben töltöttél sok időt.

Amikor viszont hazaköltözöl, lehetőséged nyílik ezeket az elfeledett barátságokat megerősíteni, és minél több közös programot szervezni.

Többet tudsz spórolni Kép forrása: depositphotos.com

Persze megvan az előnye annak, ha egyedül, albérletben élsz, de az biztos, hogy nem a pénzügyi része az.

A fővárosban egyedül fizetni egy kis lakást havonta akár a fizetésed felét is elviheti, és akkor még az étkezésről, szórakozásról nem is beszéltünk.

Az otthoni élet előnye, hogy a szüleid valószínűleg csak a számlák egy részébe kérnek tőled anyagi támogatást; külön bérleti díjad, közös költséged és ehhez hasonló plusz kiadásaid nincsenek.

Sőt, még az étkezésedet sem kizárólag neked kell állnod, ami egy fiatal pályakezdőnek hatalmas segítség.

Így sokkal többet tudsz spórolni arra, hogy akár idővel saját lakást vegyél, vagy legalább legyen kezdőtőkéd a független élethez.