A „bajos csajok” 5 ismertetőjegye

Írta: ,

Emlékeztek Regina George-ra a Bajos Csajok c. filmből, aki a suli méhkirálynője volt? Mindenki félt tőle, de valamiért mégis az összes lány rá szeretett volna hasonlítani, még úgy is, hogy volt jó pár kegyetlen húzása. Az alábbi jelekből felismerheted, ha a te környezetedben is van egy ilyen „bajos csaj”!

Mindenki élete jobban érdekli őket a sajátjukénál Kép forrása: whowhatwear.co.uk

1/5 Mindenki élete jobban érdekli őket a sajátjukénál

Ez azért van, mert valami nagyon nincs rendben az életükkel. Mi a legkézenfekvőbb tehát? Másokéval foglalkozni.

Annyira érdekli őket az ismerősök, kollégák magánélete, hogy bármit megtesznek azért, hogy kiderítsék a kis titkaikat, amiket persze aztán előszeretettel tovább is adnak.

Ha egy ilyen kolléganőddel beszélgetsz, nagyon ügyelj a mondandódra!

Folyton kritizálják mások kinézetét Kép forrása: axs.com

2/5 Folyton kritizálják mások kinézetét

Igazi stíluskirálynők, akik könyörtelenül hangot adnak nemtetszésüknek, ha egy kevésbé trendi összeállítást látnak meg valakin.

A munkahelyeken mindig kibeszélik a kolléganők külsejét, éppen ezért sose legyél partner ebben, hiszen lehet, hogy holnap épp a te frizurádat fogja kitárgyalni másokkal...

Rányomulnak a nős pasikra Kép forrása: barrypiatoff.tumblr.com

3/5 Rányomulnak a nős pasikra

Ne legyünk álszentek, teljesen normális, ha valakinek megtetszik a kollégája, de ha kiderül róla, hogy nős, akkor nem érdemes folytatni vele a flörtöt, mert ez soha nem vezet jóra.

A „bajos csajok” azonban általában nem törődnek a következményekkel, és bátran ugranak bele hasonló kapcsolatokba. Te semmiképp ne kövesd a példájukat, mert ezzel csak sérülhetsz, ráadásul nagyon ritkán hallhatunk olyan esetről, hogy a férfi elhagyja a családját az új kapcsolatért.

Hidd el, te ennél sokkal többet érsz!

4/5 Szeretik felemelni a hangjukat

Teljesen érthető, ha valaki nem hagyja magát elnyomni, és kinyilvánítja a véleményét, de ezt normális keretek között is megteheti.

Egy „bajos csaj” viszont inkább a hangszínével próbál felülkerekedni, és sosem hagyja, hogy a tiéd legyen az utolsó szó.

Magabiztosságot próbál sugározni ezzel a viselkedéssel, de általában épp az ellenkezője áll a háttérben, és csak kompenzál a nagyszájúságával.

Asszertív kommunikációval könnyen átveheted az irányítást a vele való vitában!

Nyíltan megaláznak másokat Kép forrása: dillonwallwork.co.uk

5/5 Nyíltan megaláznak másokat

Ez talán a legdurvább dolog, amit az igazi „bajos csajok” csinálnak.

Szeretnek mások kárán viccelődni, és néha olyan nyájasan adják elő a bántó megjegyzéseiket, hogy elsőre talán fel sem tűnik a kívülállóknak a rosszindulat.

Ha éppen te vagy az áldozat, gondolj arra, hogy ezeknek az embereknek saját magukkal van bajuk, amit rád vetítenek ki!