A 16 személyiségtípus – Te melyikbe tartozol?

Bodnár Alexa
Írta: ,

A Myer-Briggs Típus Indikátor elnevezésű önismereti személyiségteszt négy alapvető dimenziót tart szem előtt, melyek az emberek döntéshozatalával, információfeldolgozásával kapcsolatosak. Ezen dimenziók kombinációja 16 személyiségtípust eredményez az alapján, mely kategóriák mennyire állnak közel hozzánk a különböző párosokból. Az elmélet alapja nem más, mint maga Carl Gustav Jung munkássága, amit Isabel Briggs Myers öntött olyan formába, mellyel fel lehet térképezni önmagunkat. A négy jellemző dimenzió sík a következő: introvertál-extrovertált, érzékelő-intuitív, gondolkodó-érző, megítélő-észlelő. Cikkünkből megismerheted, mi jellemző az egyes személyiségtípusokra, és valamelyikben magadra ismerhetsz.

ISTJ – A logisztikus Kép forrása: tvtypes.tumblr.com

Csendes és békeszerető emberek az ISTJ-k, akiknek fontos a biztonság. A munkájukban rendkívül alaposak, és nagyon megbízhatók, jól tudnak koncentrálni a feladataikra, és felelősségteljesen elvégeznek mindent, amivel megbízták őket.

Hisznek a hagyományokban és az intézményekben, és általában fontosnak tartják, hogy tegyenek ezeknek a megőrzéséért. Jól szervezettek és keményen dolgoznak, hogy a céljaikat mindig elérjék.

Először fejben oldják meg a problémákat, és ha már megvan a kész tervük, csak akkor kezdenek bele a megvalósításba.

ISTP – A virtuóz vagy műszerész Kép forrása: tvtypes.tumblr.com

Az ISTP típusába tartozó emberek csendesek és kicsit befelé fordulók, nagyon sokat foglalkoznak azzal, hogyan a dolgok működésével, és nagyon jól értenek a mechanikus szerkezetekhez is.

Ez a típus kockázatvállaló, és nem ijedős fajta, ezért gyakran érdeklődik az extrém sportok iránt, amely összefügg az élj a mának világszemléletével is.

Az ISTP a saját elvei és belső értékrendje szerint él, viszont a társadalom és mások szabályait nem tartja tiszteletben, ha el akarja élni a céljait.

Ez a típus szeret egyedül dolgozni, és analitikus szemlélete révén könnyen talál megoldást a problémákra.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján