8 pozitív dolog az öregedésben

Írta: ,

A húszas éveink közepétől azt vesszük észre, hogy az idő bizony megállíthatatlanul pörög, és amikor meglátjuk az első ráncunkat vagy ősz hajszálunkat, úgy érezzük, innen már csak lefelé vezet az út, ennyi volt az életünk... Pedig igazán csak ekkor kezdődik el!

Bölcsebb leszel Kép forrása: nataliecatalina.com

1/8 Bölcsebb leszel

Nos, igen, ez elkerülhetetlen. Egyszer csak azon kapod magad, hogy egyre több mindenben kezdesz egyetérteni a szüleiddel.

Ez először sokkol, aztán rájössz, hogy valójában nem is annyira rémisztő, sőt nem érted, hogyan tudtál annyi rossz döntést hozni a múltban.

Többé már nem vagy az a naiv kislány, aki voltál, és meglepődve veszed észre, hogy mindenkit csupa bölcs és hasznos tanáccsal tudsz ellátni.

Kifinomultabb lesz a stílusod Kép forrása: dustjacket-attic.com

2/8 Kifinomultabb lesz a stílusod

Ahogy közeledünk a harminchoz, egyre inkább értelmet nyer a „kevesebb néha több” kijelentés. Ez vonatkozhat az öltözködésünkre, a szórakozási szokásainkra, vagy akár magatartásbeli kérdésekre is.

Már nem az a célunk, hogy mindenki számára feltűnőek legyünk, hanem kizárólag azoknak a férfiaknak akarunk tetszeni, akik a mi érdeklődésünket is felkeltették.

Nem kitűnni akarunk, hanem stílusosak lenni.

Tájékozottabb leszel Kép forrása: prepaganda.tumblr.com

3/8 Tájékozottabb leszel

A gimiben majdhogynem ciki volt a tanulás, az évek múlásával azonban már az a kellemetlen, ha nem vagy képben a világ dolgaival.

Míg régebben elképzelhetetlennek tartottad, hogy végignézz egy híradót, ma már minden reggelt a hírek átolvasásával indítasz.

Ez egy természetes folyamat – ahogy idősödünk, elkezdenek érdekelni a világ történései.

Tisztába kerülsz önmagaddal Kép forrása: stylemepretty.com

4/8 Tisztába kerülsz önmagaddal

Emlékszel, mit kíván Jenna a Hirtelen 30 című filmben, amikor a varázspor a fejére hull? „Viruló, szexi harmincas”.

Nem véletlen, hiszen a nők harminc éves koruk körül kezdenek igazi nővé válni, és most nem a testi adottságokra gondolunk.

Ahogy múlnak az évek, egyre jobban megismerjük és elfogadjuk önmagunkat, már kevésbé érdekelnek a testi tökéletlenségeink, és ez a kisugárzásunkon is meglátszik.

Egyre magabiztosabbak és szexibbek leszünk, erre pedig minden férfi felfigyel.

Jobban odafigyelsz az egészségedre Kép forrása: el124.com

5/8 Jobban odafigyelsz az egészségedre

Míg korábban tömtük magunkba a hamburgereket (tisztelet a kivételnek), mára egy falat nem csúszna le a torkunkon.

Valahogy az egészségtudatos gondolkodást is magukkal hozzák az évek, és egyre fontosabb lesz számunkra, mivel tápláljuk a testünket.

Elkezdjük mi magunk elkészíteni az ételeinket gondosan kiválasztott alapanyagokból, és beiktatjuk az életünkbe a rendszeres sportot.

Nem is értjük, hogyan ehettünk régebben hideg pizzát reggelire ...

6/8 Lenyugszol

Ha valaki felidegesít, akkor már nem kezdünk el ajtót csapkodva üvöltözni a másikkal, hanem próbáljuk inkább megbeszélni a dolgot.

Nem keressük a konfliktusokat, sőt, megtanulunk nélkülük élni.

Rájövünk, mennyi felesleges vitánk volt a múltban olyan emberekkel, akik igazán fontosak számunkra.

Jobban kiállsz magadért Kép forrása: tumblr.com

7/8 Jobban kiállsz magadért

Már nem te leszel az, akit bármikor kihasználhatnak, mert többé nem hagyod magad – és ez így van jól.

Ahogy idősödünk, megtanuljuk megvédeni magunkat, megtanulunk jól vitázni, és nem foglalkozunk már olyan emberek véleményével, akik nem fontosak számunkra.

És milyen jól tesszük…

Bátrabb leszel Kép forrása: angelsstyle.tumblr.com

8/8 Bátrabb leszel

Sokkal bátrabb leszel minden téren. Jobban kinyilvánítod a véleményed, többé már nem némán ülsz a sarokban egy meetingen, hanem igenis megvéded az álláspontodat.

Naiv kislányból felnőtt nő lettél, amit ideje tudatnod a világgal.

A flörtölés terén is merészebben veted be magad, mert tudod, hogy egy csodálatos nő vagy, aki bátran válogathat a férfiak között, hogy végül megtalálja azt, aki igazán megérdemli.