7 trükk, amivel szebben indul a reggeled

Kerekes Vivien
Írta: ,

Mintha csak néhány órája lett volna, hogy péntek délután kisétáltál a munkahelyedről, most pedig máris hétfő reggel van. Alig jutott időd szórakozni, és még csak ki sem pihented magad teljesen. Ha te is ilyen hozzáállással ébredtél fel, mutatunk néhány hasznos trükköt, amivel máris szebben indul majd a heted - és bármikor bevetheted őket, ha egy kis vidámságra vágysz.

Kedvnövelő illatok

Gondoltad volna, hogy a citrom nem csak a vitaminok miatt tesz jót a szervezetednek? Kutatók korábban bebizonyították, hogy rendkívül jó stresszoldóként is működik.

A benne található linalool miatt elég csak néhány másodpercre megszagolnod a gyümölcsöt, és máris vidámabbnak érzed magad, ugyanis nyugtatóan hat az agyadra.

Nem igazán rajongsz a citromért? Próbáld ki helyette a levendulát, mert felmérések szerint ebben is megtalálható ez az összetevő - és még a reggeli készülődéstől sem vesz el néhány másodpercnél több időt.

Pár perc nyugalom

Meditálj. Persze nem muszáj a szó szoros értelmében, főleg, ha még sosem próbáltad korábban.

Egyszerűen csak ülj le a szőnyegre vagy egy székbe a lehető legkényelmesebb pózban, és hunyd le a szemed. Próbáld meg elfelejteni, hogy mennyi munkád van mára, és hogy milyen messze van az esti pihenés.

Csak a lélegzetedre figyelj. Ne érezd kudarcnak, ha néhány másodperc után a gondolataid visszakalandoznak a hétköznapokba, hiszen ez természetes.

A lényeg, hogy a figyelmed mindig vissza tudd fordítani a levegővételekre. Pár perc után rögtön észre fogod venni, hogy mennyivel több kedvvel vágsz neki ennek a hétfőnek.