7 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmaidat

Fischer Anna
Írta: ,
7 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmaidat
Az év fordulóján sokan fogadkozunk, hogy most vagy soha, lefogyunk, leszokunk a dohányzásról és takarékoskodni kezdünk. Ezt komolyan is szoktuk gondolni az adott pillanatban, de a megvalósításnál már általában megállnak ezek a tervek.
Mérhető cél
Ha biztosra akarsz menni, tervezd meg egyértelműen a célodat. Döntsd el, hogy pontosan mit szeretnél megvalósítani, és olyat válassz, amit mérni is lehet.
Ha például fogyni szeretnél, akkor jelölj ki egy olyan mennyiséget, ami tényleg mérhető, hogy könnyebben tudd ellenőrizni, hogy teljesült e az újévi terv. Például ne azt határozd el, hogy „Le fogok fogyni!”, hanem sokkal inkább azt, hogy „5 kg-t fogok lefogyni, 70-ről 65 kilóra”. 
Időkeret
Ne csak azt határozd meg, hogy mit fogsz teljesíteni, hanem azt is, hogy pontosan mikorra. Tűzz ki egy határidőt, ami nincs is irreálisan közel, de túlságosan távol sem. Ha például fogyni akarsz, akkor ez lehet a születésnapod, vagy az, hogy nyár elejére, a bikiniszezonra fogyunk le.
Ezért a helyes fogadalom: „2012. július 1-ig fogok lefogyni!”. gzítsd olyan eseményekhez, ahol meg kell jelenned, vagy a nyaraláshoz. Így nem csak a fogyás sikere lesz jó érzés, de az is, hogy eredményedet meg is mutathatod. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!