7 tanács, amivel azonnal jobb kedvre derítheted magad

Stumpf Bea
Írta: ,

Már egy ideje hideg van és sötét, ez pedig még a legvidámabbaknak is a kedvét szegi időről-időre. Ilyenkor hajlamosak vagyunk kicsit begubózni, és borúsan szemlélni a dolgokat, pedig ebben az időszakban is történnek szuper dolgok, csak pozitívan kell hozzáállnod a napjaidhoz. Íme néhány Bien tipp, amitől hipp-hopp jobb kedved lesz – görgess lejjebb!

Kis boldogságfoltok

Amikor valamilyen okból – család, kapcsolatok, munka – rossz kedved van, vagy egyszerűen csak bal lábbal keltél fel reggel, jó módszer, ha olyanokkal töltesz egy kis időt, akikből árad a boldogság.

A legjobb társaság ilyenkor egy kisállat, aki mindentől függetlenül szeret téged, bújik hozzád és játszani szeretne veled. Ha neked nincs kisállatod, akkor menj át a barátnődhöz vagy a szüleidhez, és tölts el egy órát egy pihe-puha kisállattal, hidd el, ez a program biztosan felvidít majd. 

Hasonló hatást érhetsz el, ha egy kisgyerekkel találkozol. Ők a legőszintébbek, a legcukibbak és a legboldogabbak a világon, ebből biztos rád is ragad valami, miközben egy kicsit játszol velük.

Rázd meg magad Kép forrása: homebunch.com

Amikor nagyon lent vagy, nincs kedved felkelni vagy kimozdulni sem. Ha nincs programod – mert kellenek ilyen napok, amikor csak otthon teszel-veszel a lakásban – akkor is szánj egy kis időt magadra! Egy zuhany vagy egy forró fürdő, egy hajmosás és egy kis smink pillanatok alatt változtat a hangulatodon. 

Valamiért varázserővel bírnak ezek a tipikusan reggeli fürdőszobai műveletek: olyan mintha a rossz gondolataid a vízzel együtt eltűnnének a lefolyóban és lemosnál magadról mindent, ami bánt. Az is segít ilyenkor, ha egy kicsit rendezkedsz a lakásban, hiszen ha a dolgok a helyükre kerülnek, azzal a gondolataidat is egyszerűen rendezni tudod.

Az már csak extra, hogy ha végzel, mindent újnak és szebbnek látsz majd!