7 örök igazság, amit édesanyánktól tanultunk

Írta: ,

Amikor elérsz egy bizonyos kort, rájössz, hogy amit éveken át hallottál vagy láttál otthon, a saját életedbe is beszivárgott, és hasonló szokásokkal és rutinokkal éled a mindennapjaidat, mint a szüleid. Vannak persze kivételek, de nem is az apróságokról van szó, hanem azokról az örök igazságokról, amiket édesanyánk tanított nekünk. Lássuk, mik is ezek!

Egy jó ebéd mindig összehozza az embereket Kép forrása: domino.com

1/7 Egy jó ebéd mindig összehozza az embereket

Bár sok munkával, energiával és idővel jár egy nagy falatozást összehozni, mégis minden pénzt megér.

Az étel összehozza az embereket, az asztal mellett csodás beszélgetések kapnak helyet és a maradandó pillanatok is itt születnek.

Tipp: Bármiből alakulhat nagy összejövetel, nem kell fél napot a konyhában állnod érte. Dobj össze partifalatokat, hívd át a családot vagy kérj meg mindenkit, hogy egy fogást készítsen el ő, és dobjátok össze, amitek van!

A pohár mindig félig tele van Kép forrása: albionfit.com

2/7 A pohár mindig félig tele van

Az életed során szinte minden nap előfordulnak olyan szituációk, amik elvehetik a lelkesedésed, letörnek vagy egyszerűen csak úgy érzed, nincs értelme annak, amit csinálsz.

A kudarcok, a ballépések és a nagy csalódások mind kellenek ahhoz, hogy olyan emberré válj, amiről álmodtál.

Ezekben a pillanatokban fontos emlékezned arra, amire édesanyád tanított – mindig légy pozitív, mindig próbálj jobb lenni és tegyél is érte.

Lehet, hogy a holnap valami sokkal jobbat hoz számodra!

Nem a ruha teszi Kép forrása: flickr.com

3/7 Nem a ruha teszi

Tiniként biztosan számos vitád volt az anyukáddal amiatt, hogy eltért az ízlésetek az öltözködésben vagy úgy érezted, hogy ellened van, amikor nem engedte, hogy abban a ruhában menj el egy randira, amit kiválasztottál.

Bárhogy is volt, édesanyád biztosan jó okkal tette, hiszen ő már tudta, hogy nem a ruha teszi az embert.

A legjobb, ha nem próbálsz meg senkihez hasonlítani, kialakítasz egy egyszerű, de jól variálható gardróbot, és a legjobb kiegészítővel dobsz fel minden szettet: a mosolyoddal.

Mindig higgy a csodákban Kép forrása: ko-te.com

4/7 Mindig higgy a csodákban

Ahogy a mesékben, úgy a mindennapokban is léteznek csodák, amelyeknek te is bármikor részese lehetsz, persze csak ha hiszel bennük.

Ha visszaemlékszel, biztosan te is számtalanszor hallottad a szüleidtől ezeket a mondatokat, amikkel arra sarkalltak, hogy sose veszítsd el a hited.

Tegyél azért, amit elképzeltél, és merj nagyot álmodni!

Ez ugyanis nem életkorfüggő, nem számít a pénz vagy a munkád, a csodák csak felfedezésre várnak!

Ne ítélkezz Kép forrása: ko-te.com

5/7 Ne ítélkezz

Sajnos manapság hajlamosak vagyunk az élet minden területén ítélkezni, legyen szó egy hosszú sorról a boltban, egy elromlott háztartási kellékről, a kollégáinkról vagy a szomszédról.

Mindenkinek vannak olyan gondolatai, amikre nem büszke, de ha szeretnél kevésbé előítéletes lenni, akkor kicsit át kell programoznod az agyad.

Ne mondd ki elsőre, ami eszedbe jut, mindig gondolj bele a másik helyzetébe és inkább kérdezz, légy kíváncsi!

Ezzel a hozzáállással ugyanis sokkal pozitívabb és szebb lesz az életed!

Légy kedves Kép forrása: blog.blackboxs.ru

6/7 Légy kedves

Szorosan összefügg az előző ponttal, hiszen ha kedves vagy, akkor már sikerült az előítéleteidet félretenni és mindenkinek adni egy esélyt, akivel a mindennapokban találkozol.

Legyen szó arról, hogy dugó van, hogy befurakodtak eléd a sorban vagy csak először találkozol valakivel az életben – a kedvesség biztosan előrevisz majd!

Ha úgy érzed, hogy az elején nehezebben megy, akkor gyakorold és próbálj meg mindig önmagad maradni!

Soha ne érd be kevesebbel Kép forrása: stylemepretty.com

7/7 Soha ne érd be kevesebbel

Édesanyánk talán leginspirálóbb tanácsa, hogy mindig akarjunk többet, jobbat és folyamatosan küzdjünk azért, amit megérdemlünk.

Fontos tanács ez a mindennapokban, hiszen számos példát láthatsz a környezetedben arra, hogy az emberek beleülnek egy közepes megoldásba, elkényelmesednek és feladják.

Legyen szó a párkapcsolatodról, a munkádról vagy egy fontos választásról az életedben, azt tanácsoljuk, hogy sose felejtsd el, hogy milyen értékes vagy, és ehhez mérten hozz döntést!