Ez történt, amikor 7 napig mindenre IGEN-t mondtam

Berényi Nóri
Írta: ,

Az inspiráció természetesen az Igenember című filmből érkezett, amiben Jim Carrey megfogadja, hogy ezentúl minden kínálkozó lehetőségre igent mond, ami persze sok vicces – és megható – helyzetet produkál az életében. Mivel én is nehezen hagyom el a komfortzónámat, gondoltam egyet és belevágtam. Annyit mondhatok, hogy az igazi élet tényleg a komfortzónánkon kívül kezdődik.

Ez a hét rengeteget adott nekem. Először is megtanultam, hogy néha igenis magamra kell erőltetnem a spontaneitást, még ha nem is vagyok az a típus, mert így történhetnek meg velem életem legizgalmasabb élményei. Sokkal jobban belazultam, úgy érzem, egy hét alatt elment minden stressz az életemből – és ez nem valamilyen furcsa varázslatnak köszönhető.

Egyszerűen csak annak, hogy kiléptem a komfortzónámból, amitől eddig rettegtem. Persze itt az utazásom nem ér véget, úgy érzem, igazán csak most kezdődik. Ez a hét kellett ahhoz, hogy rájöjjek arra, igenis lazán kell vennünk néha az életet, mert az idő pereg és csak rajtunk múlik, hogy hogyan használjuk ki. Légy bátor, spontán, és meglátod, hogy ha elkezdesz igazán élni, akkor rengeteg ajtó nyílik majd ki előtted.

Bár amúgy sem áll messze tőlem a spiritualitás, ennyire komolyan azért még nem foglalkoztam vele, mint ezen a hétvégén. A barátnőm elhívott egy tanfolyamra, amire azt hiszem, pont most volt a legnagyobb szükségem.

Csodálatos két nap volt, amikor minden megváltozott körülöttem. Azt hiszem, ennek a hétnek ez volt a tökéletes lezárása.

Hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek és keresnünk kell az ok-okozati összefüggéseket az életünkben, mert minden okkal történik velünk, minden ember és szituáció magában hordozza a mi személyes fejlődésünket. Nekem egy ilyen mozgalmas hét után pont erre a tanfolyamra volt szükségem, ahol életemben először sikerült olyan meditatív állapotba kerülnöm, mint előtte soha.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz