7 nap 7 pozitív üzenet és egész héten jó kedved lesz! Ezekkel indítsd a napodat!

Írta: ,

A hétfő egyenlő a rosszkedvvel, kedden még mindig arra gondolsz, hogy hátra van még három nap, szerdán kezdesz belazulni, csütörtökön már elcsíphetünk egy mosolyt és pénteken, mintha kicseréltek volna. Valószínű elképzelhetetlennek tartod, hogy hétfőn boldogan kelj fel az ágyból, de akárcsak a rosszkedv, ez is csak megszokás kérdése. És, hogy könnyebben menjen a váltás, kapsz tőlünk egy kis löketet.

Hétfő Kép forrása: pexels.com

1/7 Hétfő

Már megint ez a vekker... milyen borzalmas erre ébredni. Mennyivel jobb madárdalra, vagy kellemes zeneszóra. Vagy éppen kávéillatra. Mennyivel szebb az ébredés, a reggel, a nap, ha így ébredsz. Valami szépre. De a legszebb rá ébredni. Egy reggel arra ébredni, hogy ő van, létezik, hogy megtaláltad. És ráébredni, hogy ez mennyire jó neked. Hogy ez a legjobb. A legszebb ébredés. A rá-ébredés.

Csitáry-Hock Tamás

A hétfő reggelek mindenki életében kritikusak, de mennyire képesek megváltozni, ha valaki olyan mellett ébredhetünk, akit szeretünk, igaz?! Találd meg azt a személyt, aki a hétfőidet is megszépíti és meglátod, utána már nem tortúraként fogsz tekinteni erre a napra . Ha még nem találtad meg ezt a személyt, addig is változtass az ébredési szokásaidon és szánj időt a reggeleidre!

Kedd Kép forrása: pexels.com

2/7 Kedd

Aki annak ellenére, hogy semmi kedve hozzá, intenzíven mosolyog, végül jobban fogja érezni magát. Az érzések befolyásolják a mimikát, a mimika befolyásolja az érzéseket.

Yael Adler

Vagyis, mosolyogj még akkor is, ha nincs hozzá sok kedved.

Lehet, hogy ez elsőre lehetetlen küldetésnek tűnik számodra, de csak figyelj! Figyeld meg, mennyi pozitív visszajelzést kapsz ismeretlen emberektől, csupán egy mosolyért cserébe. Azt pedig garantáljuk, hogy az ébredés is sokkal könnyebb lesz, ha mosollyal az arcodon ébredsz.

Szerda Kép forrása: pexels.com

3/7 Szerda

A legnagyobb erő az álarc levételéhez kell. Látszólag egy könnyű mozdulat, mégis, hatalmas erő kell hozzá. A fizikai kevés ehhez. Kezed nem mozdul addig, míg lelked rá nem szánja magát. És a lelked csak akkor teszi ezt meg, ha már elég erős. Ha már nincs benne büszkeség, nem akar más lenni, mint akinek született. Amikor már fáj a játék.

Csitáry-Hock Tamás

Elérkeztünk a szerdához, ami vízválasztó a hét során, hiszen már kezdjük érezni a hétvége mámorító ízét, viszont előtte még pont van annyi időnk, hogy bizonyítsuk rátermettségünket és erőnket. Ehhez pedig az kell, hogy felfedd a benned rejlő erőt. Nincs több jópofizás, megjátszás, csakis a te teljes valód. Ma légy olyan, amilyennek megálmodtad magad.

Csütörtök Kép forrása: pexels.com

4/7 Csütörtök

Nincsenek szörnyű emberek. Csak emberek vannak.

Sarah Pinborough

Rövid, velős és ütős kijelentés.

Mert, hogyan is jelenthetnénk ki, hogy nincsenek szörnyű emberek, mikor ennyi rossz dolog történik a világban? De a te feladatod ma az lesz, hogy kizárólag a jóra koncentrálj! Ma ne szidd a főnöködet, ne beszéld ki a kollégádat, egyszerűen csak lásd meg a jót. Bármennyire is nehéz elhinned, mindenkiben van jó. Bár tény és való, hogy ezt sokkal nehezebb meglátni, mint a rosszat.

Péntek Kép forrása: pexels.com

5/7 Péntek

Figyeld meg, egy vidám arc milyen édesen vonzó tud lenni; bár nem mindig mosolyog, de boldog és derűs.

Oliver Wendell Holmes

Mikor hiszed el, hogy a boldogság döntés kérdése? Ma péntek van, szóval semmi okod szomorkodásra! Kelj ki az ágyból, egyél egy finom reggelit és közben gondolj arra, hogy mennyi mindenért lehetsz vidám a mai napon. Ha másért nem is, akkor gondolj a hétvégi pihenésre.

Szombat Kép forrása: pexels.com

6/7 Szombat

A legboldogabb emberek azok, akiknek a legérdekesebb gondolatok járnak a fejükben. Akik számára a szórakozást a személyiségük fejlesztése jelenti, akik kedvelik a jó zenét, az érdekes könyveket, a szép képeket, a jó társaságot, és a jó beszélgetéseket, ők a világ legboldogabb emberei.

Ők nem csupán önmagukban boldogok, hanem a boldogság forrását jelentik mások számára is.

William Lyon Phelps

Ma szombat van és, ha éppen nem dolgozol, akkor biztosan valami jó programon töröd a fejed. De még mielőtt leragadnál a bulizásnál, gondold végig, hogy mennyi minden jelentheti a szórakozást az életben. Ha éppen csendre, magányra van szükséged, akkor légy egyedül, ha táncolni szeretnél, akkor mozduljatok ki a csajokkal, de, ha éppen romantikára vágysz, akkor mindenképpen iktass be egy randit egy szívtipróval. A lényeg az, hogy szórakoztasd a lelkedet, töltsd meg a napot élményekkel és legyél önmagad forrása, amiből bármikor töltekezhetsz.

Vasárnap Kép forrása: pexels.com

7/7 Vasárnap

Sok ember elvárja testétől, hogy az működjön, korlátlanul terhelhető legyen és öngyógyító ereje ne apadjon ki. Aki ezzel az öncsalással áltatja magát, veszélyesen él. Testünknek ugyanis ápolásra, gondozásra, elegendő edzésre és nyugodt pihenésre van szüksége. Nem űzhetünk rablógazdálkodást az egészségünkkel.

Maria Treben

Ne feledd, még Isten is megpihent a hetedik napon, így te se várd el a testedtől, hogy robotként működjön. Bárhogy is végződött a szombat estéd, a mai nap legyen a pihenésé. Lehet aktív, vagy passzív, a lényeg, hogy ne csinálj semmi megerőltetőt. Ma hagyd a kondit, helyette főzz egy finom ebédet és csináld azt, amihez kedved van és, ami boldoggá tesz. Csodás napot kívánunk neked mi is!