7 mód, hogy jobban szeresd, ahogyan kinézel

Írta: ,

Természetes, hogy vannak jobb és rosszabb napok, de ha általában nem vagy kibékülve magaddal, illetve a tükörképeddel, az nagyon komoly gondot jelenthet. Tippjeinkkel igyekszünk segíteni, hogy leszámolj az átmeneti rosszkedvvel, de ha a helyzet nem javul, ne félj segítséget kérni!

Ne a külsődre alapozd az önbizalmad!

1/7 Ne a külsődre alapozd az önbizalmad!

Persze, amikor éppen jól áll a hajad, kialudtad magad és nem karikás a szemed, jobban érzed magadat, az önbizalmad is magasabb, és ez jól van így. De ne a külsőd legyen az önbizalmad forrása

Lehetsz büszke a szemedre vagy a csípődre, de mégis egészségesebb, ha olyasmire alapozod az önképedet, amit magadnak köszönhetsz, vagy több mindent elárul rólad: hogy milyen iskolát végeztél el, hogy hogy végzed a munkádat, vagy hogy milyen anya vagy, az akkor is büszkeséggel tölthet el, ha elfeküdted a hajadat.
Ne hallgass a médiára!

2/7 Ne hallgass a médiára!

Ha van rajtad pár plusz kiló, akkor az a baj, ha sovány vagy, akkor az…

A média mindig fest majd valamilyen képet arról, milyennek kellene lenned, és ezt soha nem leszel képes megvalósítani, akárhogy próbálod is.

Szerencsére nem is kell. A tömegek véleményét nem tudod megváltoztatni, de a sajátodat igen, és ez elég ahhoz, hogy jobban érezd magadat.
Viselj kényelmes ruhát!

3/7 Viselj kényelmes ruhát!

Oké, nem állítjuk, hogy ha mackónadrágban jársz dolgozni, attól megnő az önbizalmad, de lehet egyszerre csinosan és kényelemesen is öltözni. 

Ha egész nap csak szorongsz, vagy alig kapsz levegőt, nem csoda, ha nem fogod jól érezni magadat a saját bőrödben.
Egy kényelmes, mégis csinos ruhában viszont sokkal jobb barátok lesztek majd a saját testeddel.
Vedd észre, hogy különleges vagy!

4/7 Vedd észre, hogy különleges vagy!

Lehet, hogy zavar a nagy orrod, vagy egy katasztrófának látod a szeplőidet, de talán mindeddig rosszul tekintettél ezekre a dolgokra. 

Azok, akik igazán szeretnek, ezeket a tulajdonságokat nem negatívumként látják, hanem valami csak rád jellemzőként, és éppen ezért kedves is lesz számukra.
Vedd észre, hogy ezek azok a dolgok, amik különlegessé tesznek.
Sportolj!

5/7 Sportolj!

Nem csak azért, mert jobb formában leszel tőle, hanem azért is, mert ha ura vagy a testednek, jobban is érzed majd magadat benne. 

Ráadásul a sport boldogsághormonokat szabadít fel, amelyek segítenek, hogy jobban értékeld magadat.
Játssz a sminkkel!

6/7 Játssz a sminkkel!

Rendszeresen sminkelsz? Akkor most tedd félre egy pár napra a festéket, és figyeld, hogyan reagál a bőröd, ha végre levegőhöz jut, és milyenek a szempilláid, amikor nem nehezíti el őket a festék. 

Nem sminkeled magad? Akkor most tegyél fel egy leheletnyi alapozót, vagy csak húzd ki a szemed! Játssz a lehetőségekkel, és vedd észre, hogy így is, úgy is szép vagy!
Ügyelj a tartásodra!

7/7 Ügyelj a tartásodra!

A számítógépek világában alig találni olyat, akinek ne lenne valamilyen gerincproblémája. A helyes testtartás nem csak az izmaidat kíméli meg, a légzésed is könnyebb lesz, a tükörbe nézve pedig egy magabiztosabb, csinosabb személy fog visszatekinteni rád. 

A helyes testtartás begyakorlása nem fog egyik napról a másikra menni, de ha odafigyelsz rá, ez a legjobb dolog, amit csak tehetsz magaddal.