7 kellemetlen dolog, amit huszonévesen biztosan megtapasztalsz

Írta: ,

A húszas éveink legfőképp önmagunk megtalálásáról, hibák elkövetéséről és a tanulásról szólnak. Néha a dolgok jól alakulnak és néha egészen sötéten is tudjuk látni a világot, de szerencsére akármilyen kellemetlen dolog is történik velük, a végén biztosan tanulunk belőlük, hogy aztán a harmincas éveink már sokkal gondtalanabbul telhessenek.

Még nem vesznek elég komolyan Kép forrása: tumblr, backspaceforward

1/7 Még nem vesznek elég komolyan

Legfőképp a húszas éveid elején találkozhatsz, vagy találkozhattál azzal a kellemetlen ténnyel, hogy sokan még mindig tiniként kezelnek és nem adnak túlságosan a véleményedre.

Talán itt van az a határ, amikor a tinédzserkor elválik a felnőttől és a családtagjaid és ismerőseid ezt valószínűleg nem mindig tudják a legjobban kezelni.

Sokuknak megmaradsz a kislány szerepében, miközben már komoly problémákkal és kihívásokkal kell szembenézned, amikhez jól jönne egy kis támogatás az „ez nem olyan komoly, lesz ez még rosszabb is” lelkifröccs helyett.

A szamárlétra alján kezdeni Kép forrása: sinematv.com.tr

2/7 A szamárlétra alján kezdeni

Ha fiatal vagy és nincs tapasztalatod, valószínűleg nehéz lesz egyből szuper munkát szerezned, ezért sok mindent elvállalsz, csak hogy bizonyíthasd, megállod a helyed a világban egyedül is.

Fénymásolás, kávéfőzés, postára járás és gyakornokság – ismerős szavak ezek minden fiatal számára.

De ne keseredj el, hogy ha az álom meló nem jön egyből, mert igazi kitartással idővel megjön az előléptetés is.

A karrierépítés nehézségei Kép forrása: glamradar.com

3/7 A karrierépítés nehézségei

Hogyha a gyakornokságon túl vagy és úgy érzed, hogy bizonyíthatsz egy komolyabb pozícióban is, akkor jön a következő pofon: valószínűleg idősebb emberekkel kell együtt dolgoznod ugyanabban a munkakörben, akik több tapasztalattal rendelkeznek, mint te.

Ilyenkor újra és újra találkozol azzal, hogy sokakat zavar a fiatal korod. A főnököd nem vesz ugyanolyan komolyan, mint a többieket és sokszor a te véleményedre kevésbé is adnak.

Ezért huszonévesen rengeteget kell küzdeni és bizonyítani azért, hogy elfogadjanak és egyenrangú partnerként kezeljenek a munkában.

Többször elköveted ugyanazt a hibát Kép forrása: glow.ca

4/7 Többször elköveted ugyanazt a hibát

Az emberek sokszor mondják, hogy a húszas éveink arra vannak, hogy hibákat kövessünk el és tanuljunk belőlük – ami általában így is történik.

A baj csak ott kezdődik, hogy fiatalon sajnos naivabbak vagyunk, ezért többször is képesek vagyunk beleesni ugyanabba a hibába.

Gondolj csak bele, hogy hányszor bocsájtottál meg a hűtlen pasidnak, vagy hányszor mentél bele olyan dolgokba, amikről eleve tudtad, hogy nem kellene? Na ugye...

Az első igazi csalódások Kép forrása: tumblr, silver-blonde

5/7 Az első igazi csalódások

Emlékszel még, hogy általános iskolában mennyire el tudtál keseredni, hogyha valamin összevesztetek a legjobb barátnőddel? Vagy az első gimis szerelmi csalódásra és arra, hogy azt hitted, hogy ez a világ végét jelenti?

A húszas éveinkben azonban az is bebizonyosodik, hogy ezek a dolgok eltörpülnek az igazi csalódásokhoz képest. Épphogy megkaptuk az első pofonokat és már jön is a következő. Valaki – egy „igaz” barát, vagy a szerelmed – átver és elveszti majd a bizalmad, ami örökre megváltoztatja a hozzáállásod bizonyos dolgokhoz.

Változik a tested Kép forrása: bustle.com

6/7 Változik a tested

Amíg tizenévesen szinte bármit ehettél bármikor és nem volt szükséged a sportra sem ahhoz, hogy feszes legyél, huszonévesen rájössz, hogy ez már mind a múlté.

Itt az ideje jobban ügyelni az étkezésre és az életviteledre, különben nem tudod mindig a legjobb formádat hozni.

Ugyanakkor azt is el kell fogadnod, hogy nem mindig lesz időd arra, hogy ezekre mind odafigyelj, mert a szabadidőd is kevesebb lesz, ahogy te is dolgozó, háztartást vezető, önálló emberré válsz.

Életedben először érzed magad öregnek Kép forrása: lemonadeandlenses.com

7/7 Életedben először érzed magad öregnek

Emlékszel, hogy milyen érzés volt, amikor a szomszéd kislány először köszönt csókolommal? Vagy az, amikor legutoljára elmentél abba a buliba és először vetted észre, hogy az átlag életkor egyessel kezdődik és már senkit sem ismersz?

Aztán ahogy görgeted a közösségi oldalak hírfolyamait, egyre többször botlasz abba, hogy a veled egykorú ismerőseid megházasodnak és gyereket szülnek... Közben pedig elgondolkodsz azon, hogy neked még mennyi időd van, ha optimálisan mindent meg akarsz valósítani harminc éves korod előtt... Na, ilyenkor elfog a nyomasztó érzés, hogy az a pár év már nagyon kevés idő, pedig a gimiben még olyan távolinak tűnt mindez...