7 érdekesség, amit a szeptemberben születettekről tudni érdemes

Írta: ,

Kíváncsi vagy, általánosságban mi jellemzi a szeptemberben születetteket? Gyermeked ekkor látta meg a napvilágot és érdekel, milyen felnőtt válik belőle a jövőben? Esetleg, te vagy a családtagod szülinapol ekkor? Olvasd el cikkünket, amelyből számtalan érdekességet tudhatsz meg!

Esélyes, hogy jó tanulók voltak Kép forrása: themilkyway.ca

1/7 Esélyes, hogy jó tanulók voltak

Statisztikák kimutatták, hogy azoknak a gyermekeknek, akik szeptemberben látták meg a napvilágot, sokkal nagyobb esélyük van arra, hogy jó tanulók legyenek, mint azoknak, akik nyáron születtek.

Kutatók arra a következtetésre is jutottak továbbá, hogy ezeknek a gyermekeknek nagyjából 20 százalékkal több esélyük van arra is, hogy bejussanak egy elitiskolába.

Ha egy szeptemberi születésűvel beszélsz, hamar kiderülhet számodra, mennyire intelligens az illető.

Logikus gondolkodásmód jellemzi, tele van jobbnál jobb ötletekkel.

Vékonyabbak és magasabbak az átlagnál Kép forrása: brit.co

2/7 Vékonyabbak és magasabbak az átlagnál

Természetesen vannak kivételek, de a statisztikák azt mutatják, a szeptemberben született gyermekek többnyire vékonyak és kevesebb a testsúlyuk, mint a többieknek.

Emellett pedig gyakran magasabbak is, mint például a téli vagy a tavaszi gyermekek.

Utóbbira a kutatók szerint az a magyarázat, hogy nem sokkal a szülés előtt, a nyári időszakban kapja a kismama a legtöbb D-vitamint.

3/7 Egyszerre születtek Sophia Lorennel és Gwyneth Paltrow-val

Szeptemberben olyan híres színészek látták meg a napvilágot, mint például Sophia Loren, Gwyneth Paltrow, Monica Bellucci, Keanu Reeves, Adam Sandler, Jeremy Irons, Salma Hayek vagy éppen Will Smith.

Szintén ebben a hónapban született Freddie Mercury, Stephen King, Michael Bublé, Hans Zimmer, a történelmi személyiségek közül pedig I. Erzsébet angol királynő és XIV. Lajos francia király.

Hajlamosak az asztmára, allergiára Kép forrása: photogrist.com

4/7 Hajlamosak az asztmára, allergiára

Ami a szeptemberi születésűek egészségét illeti, egy felmérés szerint igen magas, 30-90 százalék az esélyük arra, hogy tojásra, mogyoróra vagy tejre legyenek allergiásak.

Egy másik tanulmány pedig arról számolt be, hogy az ekkor született gyermekeknél később asztma alakulhat ki.

Erre 30 százalékkal hajlamosabbak, mint mások. Jó hír azonban, hogy állítólag az őszi születésűeknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy megéljék a 100 éves kort.

Maximalisták Kép forrása: momentsofgracephotos.com

5/7 Maximalisták

Ha szeptemberi születésű emberrel találkozol, ne lepődj meg, ha hamar kiderül az illetőről, hogy maximalista, folyton a tökéletesre törekszik, nagyon rosszul viseli, ha véletlenül hibázik és rendkívül keményen dolgozik.

Megváltoztatni nem lehet őket, ezért jobb, ha elfogadod, ők ilyenek.

Közülük jó néhány sikeres ember kerül ki, ami nem is meglepő, hiszen szeretnek a munkájuknak élni, tele vannak ambícióval, arra vágynak, hogy kitűnjenek az adott területen.

Jól kommunikálnak Kép forrása: nakeshamorgan.com

6/7 Jól kommunikálnak

A másikkal való kommunikáció soha nem okoz problémát a szeptemberben született gyermeknek.

Felnőttként tökéletesen ki tudják fejezni gondolataikat, véleményüket, és természetesen könnyedén meggyőznek másokat az igazukról.

Ami azonban negatívumként említhető, hogy néha igencsak szarkasztikusok tudnak lenni.

Rendkívül magabiztosak és gyakran észre sem veszik, hogy mondataik szarkasztikusan hangzanak, ezzel pedig könnyen megbánthatnak másokat.

Racionális gondolkodásmód jellemzi őket Kép forrása: lemonadeandlenses.com

7/7 Racionális gondolkodásmód jellemzi őket

Ha már szó esett a kemény munkáról és a kiváló kommunikációs képességről, el kell mondjuk azt is, hogy racionális gondolkodásmód jellemzi őket.

A pletykáknak soha nem hisznek, egészen addig, míg a saját szemükkel meg nem bizonyosodnak róla.

Mindig megvizsgálják az összes nézőpontot, nem ítélnek elhamarkodottan.

Sokat gondolkodnak, majd mérlegelnek, így többnyire jó döntéseket hoznak, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy kiváló vezető váljon belőlük.