7 élethelyzet, amikor több empátiát várnánk a pasinktól

Balogh Orsi
Írta: ,

Hiába is próbálja némelyik pasi rejtegetni, mi nagyon jól tudjuk: érző lények, akik ugyanolyan empatikus képességekkel rendelkeznek, mint a hölgyek. Ugyanakkor, amíg a nők képesek automatikusan empátiát tanúsítani a szükséges helyzetben, addig a pasik rendszere leblokkol, akadozni kezd vagy egyenesen átveszi felette a humor az uralmat és elfelejtenek együttérzést tanúsítani.

Nem arról van szó, hogy minden kis apróságnál elvárjuk a „sajnálatot”. Még csak nem is elvárjuk az együttérzést. Egyszerűen jól esne, ha bizonyos helyzetekben a férfiak megtartanák maguknak a gúnyos vagy éppen vicces megjegyzésüket. Illetve ha eleve észrevennék, hogy problémánk van és jól jönne a támogatás. Egyedül egyetlen helyzet van, amikor magától értetődő, hogy empátiát kell tanúsítani és ez a gyász. Olyankor még kevésbé lesz bocsánatos a viccelődés meg a figyelmetlenség. Ám a következő 7 élethelyzetben sem ártana több együttérzésben részesíteniük a pasiknak a szívük hölgyét:

Ha egy nő beteg, akkor tényleg az. Istenesen. Különben pedig jól tudjuk, mennyi mindent kibírnak.

Bemennek betegen is dolgozni, lázasan is ugyanúgy ellátják a ház körüli teendőket, és foglalkoznak a családjukkal. Nagyon kevesen teszik, illetve tehetik meg, hogy lazán ágynak essenek.

Éppen ezért, ha a partner vagy a kedves feleség beteg, az a minimum, hogy együttérzést tanúsítanak az irányába és nem túráztatják jobban vagy viccelődnek azzal, hogy kutyabaja.

A terhes nőknek pedig kifejezetten jár az empátia, ha már 9 hónapig kell viselősnek lenniük, ami nem mindig egy kéjutazás. Az már egy következő szint, hogy ilyenkor tehermentesíteni kellene őket.

Vagy akár heteink, hónapjaink, mert sajnos az is megesik. A hülye főnök, a barom kolléga, az értetlen vásárló vagy ügyfél. Folyamatos túlórák, örökös cseszegetések, irreális elvárások, lehetetlen munkakörülmények.

Számos módon találkozhatunk a különböző stresszforrásokkal és az előbb felsoroltak csak a munkához tartoznak.

Feszültséget generálhatnak bennünk a rokonaink vagy a képlékeny, bizonytalan jövőnk, esetleg az anyagi helyzetünk. Van, hogy akármennyire is próbál az ember nem stresszelni, nem jár sikerrel. Ilyenkor sokat segíthet, ha a párunk megértően, szeretettel viszonyul hozzánk.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!