7 dolog, amit meg fogsz bánni a 30-as éveidben

Írta: ,

A harmincas évek meghatározóak az életedben, már elég érett vagy az élet nagy dolgaihoz, mégis, ahogy kell, sok hibát elkövetsz. Bár másoktól mindig jobbnál-jobb tanácsokat kapsz és figyelsz is azokra, akik már túl vannak ezeken az éveken, mégis néha olyat teszel, amit megbánhatsz. Lássuk, mikre érdemes odafigyelned!

Jótanácsok és elvárások Kép forrása: weddingchicks.com

1/7 Jótanácsok és elvárások

Ha harminc év körüli vagy, biztosan többen megkérdezték már, hogy hogy állsz pasifronton, mikor tervezel gyereket és hogy a munkád olyan-e, amit még hosszú évekig tudnál végezni.

Ezek a klasszikus társadalmi elvárások ebben a korban, azaz szinte kötelező már komolyan gondolkodni és elgondolkodni az élet nagy dolgain.

Mi azt tanácsoljuk, hogy próbálj meg inkább a saját elvárásaidnak és saját magadnak megfelelni és törekedj arra, hogy ezek a kérdések ne bizonytalanítsanak el!

Idő azokra, akik igazán fontosak Kép forrása: peacefuldumpling.com

2/7 Idő azokra, akik igazán fontosak

Amikor huszonéves vagy, mindig rohansz, amikor harminc vagy, mindenre csak néhány perced van, azaz szinte mindig idő szűkében vagy, mostanra már meg kellett tanulnod, hogy sosem lehet elég időd mindenre.

Ezért fontos, hogy priorizálj, és valóban csak azzal töltsd az időd, ami és aki igazán fontos számodra.

Talán az elsők között van a család, hiszen ha szerencsés vagy, ebben a korban még a szüleiddel és a nagyszüleiddel is értékes pillanatokat tölthetsz.

Bezzeg az én időmben Kép forrása: tumblr.com, iloverunways

3/7 Bezzeg az én időmben

Amikor kiskorodban a harmincasokra gondoltál, biztosan te is komoly felnőttként tekintettél rájuk és magadhoz képest úgy gondoltad, már egy kicsit öregek is.

Persze amikor harmincas vagy, vagy éppen közelítesz hozzá, megváltozik ez a kép és kiderül, hogy nem minden fekete és fehér.

Fontos, hogy tudatosítsd magadban, hogy ennyi idősen még nagyon fiatal vagy, számtalan kihívás és kaland vár rád, így ha valami ellen az a kifogásod, hogy túl öreg vagy hozzá, akkor inkább vágj bele!

Utazás és kihívások Kép forrása: abduzeedo.com

4/7 Utazás és kihívások

A húszas-harmincas éveidben vagy a legszabadabb, kevés kötöttség és viszonylag sok idő- és pénz jut arra, hogy élj.

Ilyenkor érdemes tehát sokat utazni, bejárni a világot, felfedezni új helyeket és megismerni új embereket.

Ezek az évek azok, amikor érdemes belevágni egy-egy új kihívásba, ne halogass, egyszerűen csak vágj bele.

Később sokkal nehezebb lenne, úgy meg biztosan nem szeretnéd leélni az életed, hogy folyton azon töprengsz, mi lett volna, ha...

Pénzügyek Kép forrása: somethingturquoise.com

5/7 Pénzügyek

A pénzügyek minden életszakaszban nehéz kérdésnek számítanak, hiszen folyamatosan változnak az igények, a prioritások és az, hogy hogyan és mire költöd a pénzed.

Eleinte, amikor elkezdesz te magad keresni, egyszerűen csak élvezed, hogy a pénzedet arra költöd, amire akarod, később pedig jönnek a számlák és a választás, hogy épp mi a fontosabb.

Tipp: Ha már harminc körül elkezdesz megtakarítani, akkor idős korodban sokkal nagyobb hasznot tudhatsz majd magadénak. Mindig legyenek rövid-, közép-, és hosszútávú céljaid és ennek megfelelően takarékoskodj!

Te vagy a legfontosabb! Kép forrása: wildfox.com

6/7 Te vagy a legfontosabb!

Biztosan sokszor hallottad már, hogy a te életed, úgy éled, ahogy akarod.

Élvezd, élj és fedezz fel folyamatosan új dolgokat, légy nyitott és mindig állíts magad elé újabb és újabb kihívásokat, de közben soha ne feledkezz meg saját magadról.

Fontos, hogy hogyan érzed magad, mennyire törődsz az egészségeddel, a bőröddel, mit eszel vagy mennyit sportolsz.

Hidd el, tíz-húsz év múlva meghálálod majd magadnak, ha most odafigyelsz.

Csak pozitívan Kép forrása: 4meee.com

7/7 Csak pozitívan

Harminc éves korod körül már nem iskola, munkahely vagy kedvenc együttes alapján választod a barátaidat, ennél sokkal fontosabb szempontok számítanak.

Ebben a korban már szuper, ha felismered magad körül azokat az embereket, akik rossz hatással vannak rád, akik csak elszívják az energiád és soha nem töltenek.

Bár nehéz megtenni, de jobb, ha ezekkel az emberekkel egyre kevesebb időt töltesz, és felismered, hogy mi az, ami egyre inkább a pozitív irányba tol téged.

Azaz erősítsd azt, amire igazán szükséged van!