Rákkeltő a dezodorod? 7 bosszantó egészségügyi mítosz

Sándor Alexandra
Írta: ,
Rákkeltő a dezodorod? 7 bosszantó egészségügyi mítosz

Ha minden életmódbeli tévhitnek bedőlnél, valószínűleg most organikus pamutruhában, natúr illatok társaságában és természetesen állva interneteznél. Csokorba szedtük, milyen tévhitek téríthetnek el attól, hogy harmonikusan működjön a tested.

„Napi nyolc pohár vizet kell innod.”

A másfél-két liternek megfelelő nyolc pohár csak egy irányadó érték, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azért hangoztatott régebben, hogy nagyobb folyadékfogyasztásra buzdítsa az embereket. 

A lényeg, hogy tapasztald meg, milyen a közérzeted ennyi vízzel. Utána már semmi szükség a számolgatásra, hiszen enélkül is érezni fogod a tested jelzéseit. Van, akinek tökéletesen elég egy liter, míg másnak három is kevés. 
 
Az egyéni szükséglet szem előtt tartása fontosabb, mint a bűvös nyolcas.
„A tojás árt a szívednek.”

A rántotta és az omlett szerelmesei fellélegezhetnek: az egészséges szervezetnek napi egy-két tojás kifejezetten jót tesz.

Igen, a sárgájában tényleg található koleszterin, ám kiegyensúlyozott táplálkozás mellett ez is szükséges az egyensúly megteremtéséhez, ráadásul olyan fantasztikus tápanyagokat kapsz vele együtt, amelyekhez képest a negatív hatások eltörpülnek. 

 
Ha tehát nincs semmi baj a szíveddel, a tojásevés még segít is megelőzni, hogy legyen.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba