7 apróság, ami észrevétlenül is idegesít a mindennapokban - szabadulj meg tőlük!

Stumpf Bea
Írta: ,

Vannak jobb napok és előfordulnak olyan borzalmas hullámok is, amikor egyáltalán nincs kedved felkelni és egész nap zaklatott, fáradt és rosszkedvű vagy. Lehet, hogy nem is gondolnád, de milliónyi apró inger befolyásol minden nap, amik tudatosan vagy tudat alatt befolyásolják azt, hogy hogyan érzed magad. Íme néhány apróság, amik a szokatlanul ideges napokat magyarázhatják.

Nem csinálod meg az ágyad Kép forrása: lateafternoonblog.com

A reggeleid kritikus első percei azok, amik meghatározzák, hogy hogyan indulsz neki az előtted álló napnak. Sokak számára ezek a pillanatok a legnehezebbek, amikor már percek óta azzal küzdesz, hogy fel tudj kelni az ágyból és elkezdd a napot.

Bármilyen hihetetlennek tűnik, az egy fontos mérföldkő a reggeledben, hogy megcsinálod-e az ágyad és rendet hagysz-e magad után a hálószobában vagy sem.

Ez ugyanis csupán egy percet vesz igénybe, ennyivel kell korábbra állítanod az ébresztőórát, viszont már rögtön a nap első felében produktív voltál és ezzel meghatároztad a napod további alakulását. Próbáld ki egy hétig és figyeld meg a hatását!

Rendetlenség van körülötted Kép forrása: decordots.com

Az előző pontból adódik az is, hogy ha egész nap káosz van körülötted – olyan káosz, amit néha még te sem látsz át igazán – az tudat alatt biztosan zavar és idegesít, plusz hátráltatja a munkád és a hatékonyságod.

A rend fogalma persze szubjektív, azaz nem azt mondjuk, hogy legyen minden szögegyenes és merőleges körülötted, egyszerűen csak azt tanácsoljuk, hogy törekedj arra, hogy mindig rendet tarts magad körül.

A kocsidat ne lepje el a szemét, az ételmaradékok és a több hónapos parkolócédulák, az irodai asztalodon rendszerezd az iratokat, néha állj fel és szabadulj meg attól, ami folyton a kezed ügyébe akad, a lakásod pedig legyen praktikus, átlátható és rendezett.

Lehet, hogy valami csak tudat alatt idegesít, de akárhányszor elmész mellette, feszült és ingerült leszel. Keresd meg az okát és szüntesd meg!