7 ok, amiért ne örülj, ha magas az érzelmi intelligenciád

Kovács Andrea
Írta: ,
7 ok, amiért ne örülj, ha magas az érzelmi intelligenciád

Kép forrása: soleg/depositphotos.com

Akik magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, azoknak korántsem egyszerű az élet. Míg egyesek próbálják realistán szemlélni a világot, addig egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező ember gyakran álmodozik, éli meg sokkal intenzívebben az érzelmeket és ezért sokszor áldozatává válhat azoknak az embereknek, akiket a sors nem áldott meg ilyen fejlett érzelmi tudattal.

Visszaélnek a jóindulatoddal Kép forrása: ababaka/deposithotos.com

Egy nagyon nagy hátrány, ha magas érzelmi intelligenciával rendelkezel, az az, hogy képes vagy ezer és egy új esélyt adni azoknak, akik megbántottak, vagy ártottak neked.

Hogy miért? Mert képes vagy meglátni másokban a jót, tudod, hogy egy hibáért még nem érhet véget egy emberi kapcsolat és értékeled az együtt töltött perceket.

Csodás tulajdonság, viszont muszáj behúznod a féket, mikor érzed, hogy valaki ezzel rendszeresen visszaél.

Ne hagyd, hogy palira vegyenek, mert sok a rosszindulatú ember, viszont tudd, hogy ez egy ajándék benned és lesznek, aki értékelni fogják.

Nehezen érvényesülhetsz a munkádban Kép forrása: shop.nordstrom.com

Legalábbis akkor, ha nem azt csinálod, amit szeretsz. Mert hatással vannak rád a negatív tettek, nem bírod, ha téged, vagy másokat igazságtalanság ér, éppen ezért sokkal hatékonyabban tudsz dolgozni és sikereket elérni egy kisebb csapatban, ahol mindenkit ismersz.

A jó hír, viszont az, hogy mikor megtalálod azt a hivatást, amit neked szánt a sors, akkor abban bizony megállíthatatlan leszel.

Teljesen tisztában vagy magaddal és az érzéseiddel, így nincs is szükséged sok emberre ahhoz, hogy valami maradandót alkoss, akár teljesen egyedül.