6 trükk, hogy a megfelelő barátok vegyenek körül

Sándor Alexandra
Írta: ,

„A barátait legalább megválogathatja az ember…” – szokták mondani. A legtöbben azonban mégsem élnek ezzel a lehetőséggel, és olyan kapcsolatokba fektetnek energiát, amelyek hosszú távon kudarca vannak ítélve. A következő rövid útmutató segít, hogy mostantól kevesebb csalódást kelljen átélned!

Tedd magasabbra a mércét!

Ha fontosnak tartod, hogy a karrieredben vagy a párkapcsolatodban a következő szintre lépj, ebből a fejlődésből miért pont a barátságokat hagynád ki?

Természetes, hogy azoknak a társaságában érzed magad a legjobban, akik hasonló etalon szerint mérik az életet.

És a haladás a legjobb dolog, ami veled történhet. Nyilvánvaló, hogy nem mindenki tarthatja veled a lépést.

Előfordulhat például, hogy valaki gyermekkorod óta a legjobb barátod, ám hirtelenjében már nem tudtok együtt örülni a sikereidnek – nem rosszindulatból, hanem mert egyszerűen ő nem érzi át a jelentőségüket.

Irányítsd a figyelmed olyanokra, akik nem fognak vissza, a többieket pedig csendben, békével engedd el!

Keresd a közös értékeket!

Noha a változatosság sok tekintetben gyönyörködtet, és minél többféle szemléletű, beállítottságú barátod van, annál gazdagabbnak érezheted magad, az értékrendet illető nagyobb különbségek hosszú távon bizony nem vezetnek jóra.

A barátság magvát mégiscsak egyfajta lelki-szellemi közösség adja, mely ha hiányzik, nem tudjátok megfelelően inspirálni és támogatni egymást.

Tipikus történet, hogy kiválóan elvagy valakivel, akivel csak egyvalamiben nem egyeztek, és ez igazából fel sem tűnik, amíg az a bizonyos téma nincs napirenden.

Egy házasságellenes ember viszont nem biztos, hogy ugrálni fog örömében, miután a párod megkérte a kezedet…

A kérdés, hogy az ilyen vízválasztókon túl tudod-e tenni magad, vagy itt a vége, fuss el véle.