6 szörnyű szokás, amivel azonnal fel kéne hagynod

Sándor Alexandra
Írta: ,

Összeszedtünk néhány olyan szokást, amelyek közül tuti, hogy te is érintett vagy legalább egyben. Nyugi, a dohányzás és az alkoholfogyasztás kivételesen nincs közte – tehát ezek miatt nem kapsz fejmosást, más okból viszont sanszos, hogy igen…

Nem bírsz ki két percet a telefonod nélkül

Amíg betölt a laptop vagy az asztali gép, gyorsan előkapod a mobilodat, hogy minél előbb hozzáférj a virtuális világhoz?

Ha piros a lámpa, rögtön megnézed az e-mailjeidet? És felzárkózol facebookilag, amíg sorba állsz a sarki kisboltban a két zsömléddel?

Senki sem várja el tőled, hogy kitépd az életedből az infúziót, amin keresztül a világháló csöpög – de nem ártana tudatosítanod magadban, mennyi időt vesztegetsz el egy nap ezzel a szokással.

A képernyőre meredve egy csomó külső ingerről lemaradsz, ráadásul addig sem érzed a kaja mennyei ízét, amíg keresed hozzá a tökéletes fotószöget az Instagramra.

Azt pedig még nem is mondtuk, hogy a kijelző sötétben bámult kék fénye tönkreteheti az alvás-ébrenlét ciklusodat

Rágod a körmödet

„Én nem is azt szoktam, csak a bőrt mellette!” – vágják rá sokan az intelemre. Mindegy, mert a kettő egyre megy.

Amellett, hogy egy csomó kórokozó juthat a szádba a rossz szokás révén, még a csodás manikűr lehetőségétől is megfosztod magadat.

A probléma egyébként arról tanúskodik, hogy levezetetlen stressz lakozik benned, aminek jó lenne valamilyen kreatívabb, gyümölcsözőbb kiutat találni.

A relaxáció, a meditáció, a sport vagy egy új hobbi segíthet abban, hogy idegesség és üresjárat esetén ne dugd azonnal a szádba az ujjad hegyét.

A leszokásról való első lépéshez már a direkt e célra kifejlesztett keserű körömlakk is ideális.