6 szerencsétlen társasági helyzet – segítünk, hogy ne égj be!

Sándor Alexandra
Írta: ,
6 szerencsétlen társasági helyzet – segítünk, hogy ne égj be!
A srác, aki azon ügyködik, hogy félrecsússzon a puszi. A buli, amelyiken nem tudod, hány órakor kellene felbukkanni. A mosogatás, amit a közös baráti vacsora után talán illene felajánlani… Most megtudhatod, hogy hat gyakori kínos szituban hogyan érdemes cselekedni!
A puszinyuszi

A szitu: amikor meglátod, már tudod, mi következik. A srác mindig úgy üdvözöl, hogy megragadja a karod, esetleg át is ölel, és olyan puszit nyom az arcodra, hogy néhány centivel el kell fordítanod a fejed, különben pont ajkakon találna.
A megoldás: akár alapból így köszön mindenkinek, akár csak te részesülsz ebben a „kegyben”, egyértelművé kell tenned, mennyire nem vagy nyitott a „véletlen” csókjelenetre. Ne nyomj cuppanós puszit az arcára, mindössze csak fordítsd oda neki finoman a tiédet. Ha pedig tényleg nagyon zavar, határozottan told el magadtól, és egy sziával tudd le az egészet. Van, amikor mások érzéseinél fontosabb az önvédelem.

A tól-ig parti

A szitu: meghívtak egy szupernek ígérkező kerti partira vagy délutáni programra, ami mondjuk déltől hatig tart? Egyfelől jó, hogy ezt így pontosan rögzítheted a naptáradban, másfelől viszont még égetőbb a kérdés: mikor illik érkezned, s meddig maradj?


A megoldás: ha a meghívó fél nyilvánvalóvá teszi, hogy nem alprogramokra osztott összejövetelről van szó – tehát nincs meghatározva, hogy egy órakor vágják föl a tortát, háromra jön a zenekar vagy ilyesmi –, akkor a megadott időintervallumon belül akkor jelensz meg, amikor csak szeretnél. Ellenkező esetben viszont legkésőbb a megjelölt kezdetet követő 15 percben bukkanj fel, különben lemaradhatsz a lényegről! Ja, és egyáltalán nem ciki az invitálót előre megkérdezni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba