6 ösztönző idézet azokra a napokra, amikor minden összeesküszik ellened

Berényi Nóri
Írta: ,
6 ösztönző idézet azokra a napokra, amikor minden összeesküszik ellened

Néha elég egy jó szó, és máris szebb lesz tőle a napod. Hirtelen elvonulnak a felhők, és újra észreveszed a szép dolgokat az életedben. Összegyűjtöttünk neked pár szívmelengető idézetet azokra a napokra, amikor jól jön egy kis extra biztatás. 

Amikor kudarc ér

Az vagy, akinek hiszed magad. Ne ismételgesd folyton, amit a "pozitív gondolkodás" hívei sulykolnak, hogy "igen, szeretnek, igen, erős vagyok, igen, meg tudom csinálni". Nem kell mondogatnod, hiszen ezt már tudod. Ahelyett, hogy megpróbálnád bebizonyítani, hogy jobb vagy, mint gondolod, egyszerűen nevess. Nevess az aggodalmaidon, a bizonytalanságodon. Nézd humorral a gyötrelmeidet. Kezdetben nehéz lesz, de lassanként hozzászoksz.” – Paulo Coelho

Ez a gondolat kincset érő lehet azokban a percekben, amikor kételkedsz magadban. Nem mások határoznak meg téged, egyedül csak az számít, hogy te mit gondolsz magadról. Csupán az, hogy szemléletet váltasz a saját magadról alkotott képről, hegyeket tud megmozgatni. Itt az ideje, hogy leállj a kishitűséggel és bebizonyítsd, hogy bármire képes vagy! Ha útközben párszor megbotlasz, ne bánd, nevess egy jót magadon, és menj tovább előre.

A változás szele Kép forrása: lockplus.us

Miért olyan nagy baj, hogy esetleg fájni fog a változás? Szerintem nem baj.

Amikor az ismeretlenbe ugrom bele, akkor nem tudom, hogy ami következik, az jó lesz-e vagy rossz, egyet azonban biztosan tudok: hogy mind a jóval, mind a fájdalommal hajlandó leszek szembenézni. Akár pozitív, akár negatív élményben lesz részem, mind a kettővel elboldogulok, mert önmagamban elfogadtam a jót és a rosszat is. A sikereket és a kudarcokat is fel tudom dolgozni, meg tudom oldani, sem az örömtől, sem a fájdalomtól nem félek. A legfontosabb, hogy amikor beleugrom az ismeretlenbe, érezzem, hogy merek élni – mert az élet szép!” – Csernus Imre

Ahogy mondják, a változás gyönyörködtet, ezért ne félj tőle. Lehet, hogy nem csak pozitív élmények érnek közben, de ez így van rendjén. És tudod, igazán a negatív dolgok tanítanak meg a jót értékelni... Vágj bele!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv