6 mondat, ami arról árulkodik, nincs önbizalmad

Balatoni Dóra
Írta: ,

Az önbizalomhiány semmiképp nem jó, az pedig pláne nem, ha ezt ki is mutatod másoknak. Hidd el, így sokkal többen kihasználnak és a munkahelyeden is rossz szemekkel néznek rád, ha ezt érzékelik rajtad. Lehet, hogy te magad sem veszed észre, melyek azok a jelek, amelyek elárulják bizonytalanságodat és az alacsony önértékelésedet? Olvasd el cikkünket és megtudhatod, mik ezek!

„Bocsánat”, „ne haragudj”, „sajnálom” Kép forrása: twosixandbrush.com

Lehet, hogy észre sem veszed, de legközelebb figyeld meg, lehetséges, hogy egy nap túl gyakran hagyja el a szádat a „bocsánat, a „ne haragudj” vagy a „sajnálom” kifejezés?

Amennyiben így van, akkor ez a túl kevés önbizalmadról árulkodik.

Persze sokszor az udvariasság jele, ha elnézést kérsz valakitől, hiszen gondolj csak bele, véletlenül is nekimehetsz egy embernek a zsúfolt szupermarketben és akkor illik ezt mondani.

Mégis lehetséges, hogy a saját önértékeléseddel is baj van, ha túl gyakran mondogatod ezt.

Gratuláltak az eredményedhez, amit elértél és erre te elpirultál, majd halkan azt mondtad, hogy „köszönöm, igazából csak mázli volt…”?

Ha ez így van, akkor lehetséges, hogy túl kevés az önbizalmad.

Érthető, ha az embernek néha valóban szerencséje van, de a saját érdemünket is érdemes azért kihangsúlyozni.

A siker többnyire nem hullik az ember ölébe, még ha jók is voltak a körülmények, biztosan sokat megtettél azért, hogy elérd azt az eredményt. Hagyd, hadd dicsérjenek és intézd el egy sima „köszönöm”-mel a gratulációt.