6 jel, hogy túl negatívan állsz az élethez - változtass rajta!

Stumpf Bea
Írta: ,

Sokszor elhangzik a szádból az a mondat, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen vagy túl sokat rágódsz a rossz dolgokon és kevés időd marad arra, ami boldoggá tesz? Lehet, hogy nem is ismered fel magadon, hogy negatívan állsz az élethez, de más esetleg már szóvá tette, hogy légy egy kicsit lazább, vidámabb és pozitívabb? Lássuk mit tehetsz azért, hogy megfordítsd a mérleg nyelvét!

Gondolj vissza a legutóbbi pillanatra, amikor valakivel először találkoztál vagy amikor bemutattak neked valakit. Mik voltak az első gondolataid? Inkább pozitív vagy negatív volt az összkép?

Ha már a ki nem mondott gondolataid is nagyrészt negatívak, akkor nem csoda, hogy a személyiséged is inkább a rosszra fókuszál.

Tipp: Próbáld meg tudatosan befolyásolni a gondolataidat, állj nyitottan és pozitívan mindenhez, ami szembe jön veled, hiszen ha ezt nap, mint nap gyakorlod, akkor nem csak a saját hangulatod lesz jobb, de a környezeted is pozitívan változik majd.

 

Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor hullámvölgyekhez ér, amikor nem minden úgy alakul, ahogy tervezte és úgy tűnik, hogy mindenki ellene van. Ha ez egy pár nap vagy akár egy hét, akkor teljesen normális, hogy így érzel, hidd el, el fog múlni.

Ha viszont már huzamosabb ideje úgy érzed, hogy nem alakulnak jól a kapcsolataid, rossz a viszonyod a rokonaiddal, a barátnőiddel is sokat vitázol és a párkapcsolatról már ne is beszéljünk, akkor lehet, hogy először magadban kellene keresned a hibát.

Tipp: Állj meg egy percre, gondold végig, hogy mi lehet a probléma, és ha magadtól nem jössz rá a megoldásra, akkor kérdezd meg az ismerőseidet, hogy van-e valami, amivel megbántottad őket, amiben szerintük változnod kellene és vond le a megfelelő tanulságokat.