6 jel, ami arra utal, hogy nem vagy rendben önmagaddal

Esztergály Lilla
Írta: ,

Gyakran hallani, hogy a testi-lelki harmónia és a boldogság alappillére az, hogy rendben legyél önmagaddal. De mit is jelent ez valójában? Mikor vagyunk jól? Alábbi cikkemet gondolatébresztőnek szánom, és mindenki annyit vesz ki belőle és fontol meg, amennyit jónak lát. 

Nem tudsz jól kapcsolódni önmagaddal Kép forrása: harpersbazaar.com

A külvilág formál téged, vagy te a kinti világot? A kettő hogyan kapcsolódik, hogyan hat egymásra?

Úgy, hogy te vagy a mag, te vagy mindennek a forrása. Ha jóban vagy magaddal, és a magaddal való kapcsolatod rendezett, akkor kifelé is rendezett kapcsolatokat leszel képes fenntartani.

Legyen szó párkapcsolatról, családról, kollegiális viszonyról, ha magaddal nem vagy rendben, akkor máshol is problémák jelentkeznek.

Kívülről erősítgeted magad

Az a bizonyos külcsín. A külsőddel sokat foglalkozol, odafigyelsz az öltözködésedre, sminkkel próbálod meg eltüntetni a fáradtság jeleit, diétázol és sportolsz a csinos alak érdekében. 

Rengeteget dolgozol, hogy kényelmes körülmények között élhess, és folyamatosan arra törekszel, hogy megfelelj a környezetednek. Gondold végig ezek mértékét, és hogy miért is van rájuk szükséged.

Talán még nem vagy a helyeden – kívülről vársz megerősítést, keresel valamit odakint, pedig valószínű, hogy csak magadban kellene megtalálnod végre.