6 időrabló teendő, amit könnyűszerrel kiválthatunk (X)

Írta: ,

Ha te is olyan vagy, mint én, akkor a halogatást már művészi szintre emelted, és mindennel el tudod ütni az időt, ami a kezed ügyébe kerül. De egy nap mindenkinek csak 24 órából áll, így ideje lenne végre feladnunk néhány olyan szokást, ami csak az időnket rabolja, és kiiktatásukkal rengeteg időt takaríthatunk meg.

Rendszerezés Kép forrása: listsy.co

1/6 Rendszerezés

Te is szereted hetente átnézni a fotómappát a telefonon, kitörölgetni a felesleges dolgokat, és mappákba rendezgetni mindent?

Vagy imádod újrarendszerezni a szekrényeidet, mindig más metódus alapján?

Mindezzel csak olyan felesleges időt veszel el magadtól, amit sokkal hasznosabb dolgokkal is tölthetnél – az ilyen rendrakós-rendszerezős dolgoknak jelölj ki havonta egy időpontot, és csak akkor foglalkozz velük.

Igen, ebbe a géped rendberakása és a konyha újrarendezése is benne van!

Ne menj el a kajáért! Kép forrása: behindthefoodcarts.com

2/6 Ne menj el a kajáért!

Hajlamosak vagyunk inkább lespórolni azt a 200-300 forintos szállítási díjat, és lesétálni az ebédért ahelyett, hogy kényelmesen, nyugisan rendelnénk valamit.

Pedig ma már rengeteg helyről lehet szállítási díj nélkül is rendelni, elég csak felcsapnod mondjuk a Netpincér oldalát, ahol külön ilyen menüponttal is rendszerezheted az éttermeket.

Persze néha jó egyet sétálni kaja előtt, de egy húzósabb napon az ételrendelés kincseket (és fontos perceket) érhet.

Ne tévézz! Kép forrása: huffingtonpost.com

3/6 Ne tévézz!

Persze nem arra buzdítunk, hogy mostantól élj tévémentes életmódot – csupán arra, hogy a rendes, analóg tévézés helyett nézd vissza a műsorokat inkább online!

Ma már a legtöbb csatornánál van erre lehetőséged, és a reklámidőket kibekkelve sokkal hamarabb végezhetsz egy filmmel vagy egy show-val, mintha megnéznéd a reklámokkal kihúzott verziót.

Ne vegyél kávét!

4/6 Ne vegyél kávét!

Jézusom, kávé nélkül élni???

Ne aggódj, nem kérlek ilyen embertelen dologra, szinte mindenkinek kell a reggeli (napközbeni) koffeinadag – csak egyszerűen azt javaslom, hogy ne állj be a kávézó sorába, ne szállj le a villamosról azért, hogy megvásárolhasd a kedvencedet, és ne tölts el feleslegesen értékes negyed órákat azért, hogy valaki méregdrágán elkészítse neked azt, amit otthonról te is magaddal tudsz vinni.

Szerezz be egy aranyos termoszt, és cipeld abban az otthon pár perc alatt elkészített, ízlésed szerint ízesített feketét!

Ésszel a social mediával! Kép forrása: pexels.com

5/6 Ésszel a social mediával!

Te is görgetsz, és görgetsz, és görgetsz, végeláthatatlanul, még akkor is, amikor a Facebook már egy új cikket sem találsz rajta, és a volt osztálytársad gyerekéről is láttad a 82 fotót, amit feltöltött?

Egyszerűbb, ha felhagysz ezzel az időrablással, és inkább csak akkor nézel rá a social media fiókjaidra, amikor a telefonod jelzi, hogy értesítésed érkezett.

Ilyenkor tudod, hogy tényleg történt is valami, és nem szippant be a Facebook vagy az Instagram azonnal.

Túledzés Kép forrása: tessa-barton.blogspot.com

6/6 Túledzés

Úgy érzed, semmit nem edzel, ha nem vagy két órán keresztül az edzőteremben, vagy nem kocogsz legalább másfél órát?

Van egy jó (vagy rossz, attól függ, honnan nézzük) hírem: a rövidebb, de pörgősebb edzések sokkal többet érnek, mint két óra tinglitanglizás az evezőgépen.

Menj el egy HIIT-órára, durvulj be crossfiten, vagy csavard ki a tested egy negyven perces jógaórán – sokkal többet érsz vele, mint azzal, ha sokat csinálsz, de nem túl lelkesen!