6 hétköznapi dolog, ami a boldogságod útjába áll

Írta: ,

A jókedvünk sokszor apróságokon múlik. Egy irritáló hang, rossz fények, rendetlenség – ennyi képes tönkretenni az egész napunkat. Vedd észre, hogy mi az, amitől nem érzed jól magad, és iktasd ki az életedből! Meglátod, a boldogság sokszor tényleg apróságokon múlik!

Rendetlenség Kép forrása: frame.bloglovin.com

1/6 Rendetlenség

Bármennyire is azt gondolod magadról, hogy átlátod a káoszt, sőt abban érzed jól magad, hidd el, a rend nagyon sokat számít, ha a hangulatodról van szó.

Az mosatlan edények a konyhában, az összegyűrt ruhák a gardróbodban, a rumlis asztal a munkahelyeden, sőt, a rendezetlen kapcsolataid is negatív irányba befolyásolják a kedved.

Ha nincs rend, akkor az energia is nehezebben áramlik, azaz kevesebb jut el hozzád, és kevesebbet tudsz belőle hasznosítani.

2/6 Csipkerózsika-effektus

Ha túl keveset alszol, borítékolható, hogy a napod egy kicsit nehezebb, nyűgösebb és vontatottabb lesz. Hozzá lehet ugyan szokni a napi 5-6 óra alváshoz, de hosszú távon nem jársz jól vele.

Meglepő, de ugyanilyen hatása van a túl sok alvásnak is, hiszen egy 10-12 órás szundi után talán még fáradtabban ébredsz, mint ahogy lefeküdtél.

Találd meg azt az alvással töltött időtartamot, amire szükséged van ahhoz, hogy kipihent és boldog legyél, így a napjaid is könnyebben telnek majd.

Hasonlítgatás

3/6 Hasonlítgatás

Akár tudatos, akár nem, mindenki csinálja. Ha motivál, előrevisz és inspirál, akkor nincs vele gond, de sajnos sok esetben inkább az ellenkezője történik.

Irigykedünk arra, aki szebb, jobb, ügyesebb vagy okosabb nálunk, az utcán, a munkahelyen, a Facebookon, a szórakozóhelyen folyton másokhoz hasonlítjuk magunkat.

Amit látsz, az sokszor csak a felszín, egyáltalán nem biztos, hogy irigylésre méltó az általad annak tartott személy, dolog... Azt a rengeteg energiát, amit hasonlítgatásba fektetsz, fordítsd inkább önmagad fejlesztésére!

Evés-ivás Kép forrása: blog.urbanoutfitters.com

4/6 Evés-ivás

Biztos veled is előfordult már, hogy egy hosszú nap végén rossz kedved volt, fájt a fejed, gyenge voltál.

Ilyenkor kérdezd meg magadtól: Eleget ettem, eleget ittam?

A válasz általában a nem felé hajlik, hiszen rohanunk, elfelejtünk enni, egy-két pohár vizet iszunk, és a nap végén már csak azt vesszük észre, hogy mozdulni sem bírunk.

Gondold és szervezd át a napjaidat, a tested nem véletlenül jelez!

Tipp: Tölts le ivásra, evésre emlékeztető ingyenes alkalmazásokat a telefonodra!

Változások Kép forrása: pineasy.net

5/6 Változások

Ha valami nincs rendben az életedben, akkor változtatni kell. Vagy mégsem?

Mi azt tanácsoljuk, hogy válts, ha tényleg rosszul érzed magad, de a túl sok változás is boldogtalanná tehet.

Minden esetben mérlegeld, megéri-e mindent megváltoztatni, vagy esetleg hasznosabb lenne rendbe hozni azokat a dolgokat, amik szétestek körülötted!

Már rutinból! Kép forrása: cutypaste.com

6/6 Már rutinból!

A rutin jó dolog, hiszen segít abban, hogy a hétköznapjainkat könnyebben éljük. A lényeg csak az, hogy megtaláld azt a rutint, ami igazán hozzád passzol.

Nem biztos, hogy az, ahogy a főnököd, az anyukád vagy a barátaid élnek, neked is megfelelő lesz.

Ha azt veszed észre, hogy neked reggel jobban megy az edzés, este pedig a munka, akkor így kell beosztanod a napod, nem pedig fordítva.

A legjobb, ha a rutin segít a céljaid elérésében!