6 gyakori kifogás, amivel saját magadat gátolod meg a boldogságban

Szirák Viki
Írta: ,

Mindenki ugyanarra vágyik: hogy megtalálja a boldogságot az életben, és végre nyugodtan, szeretetben élhessen. Azonban nehéz megmondani, pontosan mi is az a boldogság, és hogyan juthatunk el hozzá, hiszen sokkal összetettebb dologról beszélünk, mint amilyennek a romantikus filmek ábrázolják. Számtalan dolog meggátolhat abban, hogy ezt végre érezd; ha például bedőlsz az alábbi tévhiteknek, és használod őket kifogásként, azzal lényegében saját magadtól veszed el a boldogság lehetőségét!

Hogy egy-egy rossz szokásodtól nem tudsz megválni Kép forrása: pexels

Ha van valami, amit azért csinálsz (vagy épp azért nem), mert úgy gondolod, bizonyos rossz szokásaid ellen egyszerűen nem tudsz mit tenni, azzal valójában saját magadat csapod be.

A tudomány szerint 21 napra van szükségünk ahhoz, hogy egy cselekvés szokássá váljon, és még húszra, hogy ehhez hozzá is szokjunk.

Vagyis ha megpróbálsz három héten át aktívan edzeni, és utána még három hétig folytatod, szinte biztos, hogy az életmódod szerves részévé válik.

Persze nem lesz egyszerű, hiszen a régóta tartó (káros) szokásokon sosem könnyű változtatni, és ehhez kitartásra is szükséged lesz; de sose hidd azt, hogy nem tudsz változtatni rajtuk!

Hogy ha valaki megoszt veled valamit, nem jelenti azt, hogy rólad nem beszél másoknak Kép forrása: pexels

Noha a pletykálás rossz dolog, és ezt tudjuk is, mégis mindenkinél előfordul, hogy egy kicsit kibeszél másokat.

A munkahelyek különösen jó lehetőséget biztosítanak erre, azonban sose felejtsd el, hogy nem szabad teljesen megbíznod azokban, akiket nem ismersz igazán.

Sőt, néha sajnos még azokban is csalódhatsz, akikre barátként tekintettél!

Lehet, hogy az új munkahelyeden valaki őszintén elmond neked minden pletykát a főnökről, de készülj fel arra, hogy az általad mondott dolgokat ugyanúgy továbbadja másoknak.

Az, hogy valaki pletykál neked a többiekről, nem garancia arra, hogy rólad nem mesél nekik.