6 furcsának tűnő tulajdonság, ami az intelligens embereket jellemzi

Szirák Viki
Írta: ,

Az intelligenciát többféleképpen lehet mérni, sőt, valójában ennek hét típusát is megkülönböztetik, így nem lehet kifejezetten csak az IQ-tesztekre támaszkodni. De kutatások már bebizonyították, hogy akad néhány különösnek tűnő tulajdonság, ami az intelligens embereket jellemzi. Ha szinte kivétel nélkül mind igaz rád, nem kérdés, te is közéjük tartozol!

Felmérések szerint azok az emberek, akik nem szeretik a lassú sétát, és mindig egy kicsit gyorsabb tempóban mennek, mint mások, intelligensebbek a nagy átlagnál.

Egy vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy átlagosan 16 ponttal több az IQ-juk, mint azoknak, akik jobban szeretnek lassan sétálgatni.

Plusz előny, hogy mivel ilyenkor egy kicsit megerőlteted a testedet is, az agyad aktívabb marad, és lassabban indulnak be az öregedés első folyamatai!

Az emberiségnek mindössze 2.5%-a bipoláris, és bár ennek a mentális problémának rengeteg negatív következménye van, akad egyetlen dolog, ami a pozitívumok közé sorolandó.

Felmérések szerint ugyanis ők intelligensebbek az átlagnál, és magasabb IQ-szinttel rendelkeznek.

Közéjük tartozott Vincent van Gogh és Ernest Hemingway is, akik elismert, tehetséges művészek, és okosabbak is voltak környezetüknél, ám részben bipoláris személyiségzavaruk miatt nem értették meg őket kortársaik.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba