6 egyszerű trükk, amellyel magabiztosabbá és sikeresebbé válhatsz!

Póta Szilvia
Írta: ,

A magabiztosság személyiségünk meghatározó tulajdonságai közé tartozik. Segíthet céljaink elérésében, hatással van döntéseinkre, és komolyan befolyásolhatja magánéletünket, valamint karrierünket is. A mai kritikus szemléletű társadalomban azonban nem mindig könnyű legyőzni bizonytalanságainkat, és megőrizni önmagunkba vetett hitünket. Szerencsére a magabiztos fellépés tanulható, és fejleszthető, csupán némi odafigyelést és tudatosságot igényel. Íme néhány trükk, mellyel a karrieredben és a magánéletedben egyaránt sikeresebbé válhatsz!

Elképzelhető, hogy olyan régóta mérgezed magad a negatív gondolatokkal, és romboló mantrákkal, hogy mostanra már szinte észre sem veszed.

Fontos, hogy változtass ezen, hiszen a szüntelen, és folyamatos önkritika hátráltathat céljaid elérésében!

Cseréld le a negatív gondolatokat pozitív állításokra, majd mond ki őket hangosan a tükör előtt!

Amit sokszor mondogatsz magadnak, előbb-utóbb automatikus programmá válik és befolyásolja önképedet.

Ezeket a pozitív állításokat bárhol és bármikor bevetheted, ha úgy érzed, szükséged van rájuk, akár egy fontos meeting, vagy a délutáni edzés előtt is.

 

Ne hasonlítgass! Kép forrása: dariazu/depositphotos.com

Semmi sem rombolja jobban az önbizalmunkat, mint az, ha másokhoz hasonlítgatjuk magunkat.

A közösségi média uralta világban persze könnyű beleesni ebbe a hibába, hiszen a Facebookon és az Instagramon nap, mint nap szembesülünk ismerőseink sikereivel, illetve elégedettséget sugározó posztjaival.

Az ilyen bejegyzések azonban megtévesztőek lehetnek, hiszen a legtöbbször nem tudjuk, mi is rejtőzik a boldog felszín alatt.

Nem érdemes tehát versenyezned barátaiddal, ismerőseiddel, ahelyett, hogy másokra irigykedsz, koncentrálj inkább magadra, és ha elégedetlen vagy, igyekezz változtatni az életeden!

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba