6 dolog, amit az introvertált nőktől tanulhatsz

Sándor Alexandra
Írta: ,

Az introvertáltság, azaz „befelé fordulás” fogalmát rengeteg misztérium övezi. Vannak, akik összeférhetetlen csodabogaraknak gondolják az ilyen embereket, míg mások szerint közülük kerülnek ki a világ legjobb fej barátai. Most ahelyett, hogy ítéletet alkotnál, inkább figyeld, mi mindent tanulhatsz az érintettektől!

Többet hallgatnak, mint amennyit beszélnek

Ennek köszönhetően tökéletesen tisztában vannak vele, mit gondolnak és éreznek a szeretteik. Nem szakítják félbe őket, és nem pillanatnyi benyomás alapján próbálnak róluk véleményt alkotni. 

A hallgatói szerep kényelmes és természetes számukra, ami óriási kincs a mai világban – amikor mindenki mindent rögtön közölni akar, fontosabbnak tartván a saját mondandóját a másikénál. 
 
Te mikor hallgattál legutóbb valakit figyelmesen, hosszú percekig? Ne támadjon lelkiismeret-furdalásod; csupán arra buzdítunk, hogy próbálj meg e téren tudatosan fejlődni!
Tudják, mikor kell elvonulni, s meg is teszik

Biztos te is ezerszer érezted már, hogy jó lenne egy kicsit félrehúzódni a nyüzsgéstől a gondolataid rendszerezésére, vagy csak egyszerűen az elméd elcsitítására.

Az introvertáltak többsége nem csinál ügyet abból, hogy ezt meg is tegye. 

Egyszerűen létszükségletként értékelik a dolgot – mert hát valójában az is.
 
Ne várd meg, hogy a stressz testi-lelki tüneteket okozzon nálad. Hidd el, szívesebben nélkülöznek a szeretteid egy-egy órácskára, mintsem hogy a frusztrált társaságodban maradjanak!