6 dolog, ami felnőttként nem hiányozhat a naplódból

Stumpf Bea
Írta: ,

Lehet, hogy gyerekkorodban te is vezettél naplót, és azt gondolod, hogy felnőttként már nincs is rá szükséged. Valójában a napló egy szuper eszköz arra, hogy kiírd magadból a gondolataidat, egy kicsit rendszerezd azt, ami a fejedben van, és amikor szükséged van rá, inspirálódj. Lássuk, mik azok, amiknek mindenképp benne kell lenniük a naplódban.

Miért is vezetnél naplót, ha nem azért, hogy újra és újra inspirációt nyerj a gondolataidból? Minden életszakasznak megvannak a jellegzetes buktatói, problémái és szépségei, amiken neked is át kell esned, de egy-egy jól eltalált idézet, dalszöveg vagy blogbejegyzés segíthet abban, hogy gyorsabban túllendülj a nehéz időszakokon vagy jobban tudd értékelni azt, amikor éppen minden jól alakul.

Tipp: Keress minden hónapban egy olyan inspiráló idézetet, ami a hónap minden napján vezérel és motivál majd, ezt ragaszd vagy írd be a naplódba, hogy mindig szem előtt legyen!

Célok Kép forrása: bulletjournals/tumblr.com

Leginkább az év eleje az az időszak, amikor a következő hónapokra és évekre vonatkozóan terveket szövögetünk, listákat és fogadalmakat írunk, hogy mit kéne jobban vagy másképp csinálnunk. Fontos azonban, hogy ezeket a célokat ne csak ügyesen megtervezd, de folyamatosan értékeld és szem előtt tartsd.

Hiszen ahhoz, hogy a kitűzött célokért minden nap aktívan tehess, fontos, hogy mindig tudd, mi a következő lépés, aznap mi vihet előre és hogyan.

Tipp: A naplód szinte mindig veled van, így ha benne vannak a céljaid és álmaid, akkor biztosan nem veszíted szem elől azt, ami fontos számodra!