6 dolog, ami 30 felett történik az életedben

Írta: ,

Amikor épphogy betöltötted a 20-at, biztos telis-tele volt a bakancslistád izgalmas ötletekkel, amiket még 30 előtt szerettél volna megvalósítani. Elvégre akkoriban még úgy tűnt, ez a tíz év sosem fog eltelni, de ha mégis, akkor a harmadik X felett már igazi felnőtt leszel. A valóság viszont az, hogy amikor a 30. szülinapod bekövetkezik, közel sem érzed magad ennyinek – viszont az életed bizonyos részei teljesen megváltoznak.

A másnap egyre nehezebb lesz Kép forrása: tumblr, chalard-maud

1/6 A másnap egyre nehezebb lesz

Amikor 20 éves voltál, nem is igazán tudtad elképzelni, milyen érzés egy átmulatott este után másnaposnak lenni. Sőt, a szervezeted simán kibírta, ha a következő napra is beterveztél egy egész éjszakás bulit – és ezek után még képes voltál a reggeli órádra is bemenni.

30 felett már egészen más a helyzet... A másnapok valódivá válnak, és van, hogy két teljes napodba telik a regenerálódás. Ugyanakkor megtanulod élvezni az italokat (például a különleges borokat, pezsgőket), és azt is tudod már, hány pohár után kell lecserélned az alkoholt valami másra, hogy megelőzd a másnapot.

Viszlát, vad partik! Kép forrása: etsy.com

2/6 Viszlát, vad partik!

Miután megtanulod értékelni a különleges italokat, egyre kevésbé tudod elviselni a diszkóban hangoskodó fiatalokat, és már a reggelig tartó bulizáshoz sincs túl sok kedved.

Mostanra az ehhez hasonló kalandok helyét átvették az otthoni programok, amikor néhány barátod átjön, és együtt filmeztek vagy beszélgettek.

Néha pedig a szombatod szimplán abból áll, hogy olvasgatsz, pihensz, és filmeket nézel.

Megjelennek a ráncok Kép forrása: tumblr, crushculdesac

3/6 Megjelennek a ráncok

Sosem érdekeltek téged a ráncok; egészen addig, amíg az elsőt észre nem vetted a szemed alatt. Persze ettől még nem nézel ki rosszabbul, sőt, sokan még csak nem is látják őket, hiszen annyira aprócskák.

Számodra viszont nagyobb problémát jelent az, hogy elkezded észrevenni magadon az öregedés nem túl feltűnő, de annál biztosabb jeleit.

Az igazi ráncok megjelenésére viszont még sokat kell várnod, amikor pedig megjelennek, valójában már nem is fognak érdekelni egy kicsit sem.

Szervezettebb leszel

4/6 Szervezettebb leszel

Régebben a mottód az volt, hogy „csak sodródom az árral”, és a programok megtervezése ki is merült egy-két last minute üzenetváltásban. Bevásároltál innivalóból és kajából, a helyszín nem volt fontos, és az sem igazán, hogy kik jönnek.

Nos, a 30. szülinapod után már sokkal nagyobb figyelmet fordítasz a szervezésre: pontosan kiterveled, mi legyen a menü, hol találkozzatok, sőt, már hetekkel korábban meghívod a vendégeket, nehogy más programot szervezzenek maguknak.

Az üzenőfalad tele van babafotókkal... és kezd tetszeni. Kép forrása: babyaspen.com

5/6 Az üzenőfalad tele van babafotókkal... és kezd tetszeni.

Valószínűleg nem is tudnád megmondani, a partyfotók helyét mikor vették át a kisbabás fényképek, de nem is igazán fontos ez számodra.

Míg régebben a falra tudtál volna mászni, ha valaki folyamatosan a gyerekeiről posztolt fotókat, ma már szívesen nézegeted őket – és még lájkot is nyomsz rájuk.

Kisebb, de sokkal megbízhatóbb baráti köröd van Kép forrása: lovethispic.com

6/6 Kisebb, de sokkal megbízhatóbb baráti köröd van

Tíz fős baráti társasággal nekiindulni az éjszakának már nem jellemző rád, és a számodra idegesítő embereket is nehezebben tolerálod.

Megtanultad még jobban értékelni azt a néhány közeli barátodat, akikre mindig számíthattál.

Rájössz, hogy sokkal boldogabb vagy az ő társaságukban, mint az olyan „barátok” mellett, akiket igazából nem is kedvelsz annyira.