5+1 ok, amiért az Y generáció jogosan depressziós

Szőke Angéla
Írta: ,
5+1 ok, amiért az Y generáció jogosan depressziós

Kép forrása: mne_len/depositphotos.com

Fiatalkorunkban gyakran mi magunk nehezítjük meg életünket és emögött gyakran a saját magunkkal szemben támasztott elvárásaink állnak. Az élet a digitális korban egyik generációnak sem könnyű, de a „millennial”, azaz az ezredfordulós korosztályra mintha még nagyobb terhet róna. Az 1981 és 1996 között született emberek között ugyanis magasabb a szorongásos és depressziós betegségek aránya, mint az előző generációkban.

Ennek okai között szerepelhet az, hogy az Y generáció tagjai számára a gazdasági problémák igen megterhelőek: a saját tulajdonú ingatlan szinte elérhetetlen, emellett keményen és sokat dolgoznak, ehhez képest pedig meglehetősen keveset pihennek. Emellett nem csoda, ha komoly nehézségekkel küzdenek az élet számtalan terén.

A közösségi média igazi átok ebből a szempontból, hiszen ez az összehasonlítgatás melegágya. Ugyanis mindenkit rossz érzés fog el, ha látja, hogy a vele egyidős ismerősei mennyivel „előrébb tartanak” az életben. Az ilyen oldalakon mindenki csak a legszebb és legelőnyösebb eseményeit, fotóit teszi fel, és igazából nem lehet tudni, milyen az élete a kirakat mögött.

Az online térben mindenki olyan képet mutat magáról, amit akar, már ezért sem érdemes másokkal foglalkozni. A negatívumokat szinte soha nem posztolják az emberek, legalábbis saját magukról nem. Ilyen módon nem tud őszinte platform lenni sem az insta, sem a facebook. A legegészségesebb, ha szórakozásként tekintünk rá és nem vesszük túl komolyan.

A végzettség és munkahely csapdájában él Kép forrása: peus/depositphotos.com

Az ezredfordulós generáció tagjai között több a diplomás, mint az előző korosztályoknál, de sokan közülük hajlamosak túlságosan is a végzettségük alapján meghatározni magukat.

Pedig egyrészt az csak egy papír, másrészt valószínű, hogy nem is azon a területen fognak elhelyezkedni.

Arra is hajlamosak, hogy nem váltanak munkahelyet, még akkor sem, mikor egyáltalán nem érzik jól magukat a pozíciójukban.

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?