5 vitathatatlan ok, amiért jó egykének lenni

Írta: ,

Az egykéket gyakran vádolják azzal, hogy önzőek és antiszociálisak, pedig épp ideje lenne már leszámolni ezzel az általánosítással. Ha egyedüli gyermek vagy, a legjobb, ha nem foglalkozol a vádakkal, ezeket úgyis csak azok mondják, akik nem ismernek igazán. Nézzük, mi az, amiért irigyelhetnek téged!

1/5 Nem félsz egyedül a lakásban

Biztosan hallottad már az ismerőseidtől, akik épp új lakást vettek, hogy milyen furcsa lesz, hogy ott nem lesznek velük testvérek és lakótársak, és teljesen egyedül fognak élni.

Ha egyke vagy, valószínűleg csak mosolyogni tudsz ezen, hiszen te már rengeteg időt töltöttél egyedül és jól tudod, mennyi előnnyel jár, ha tiéd az egész lakás.

Senki nem szól rád, ha hangosan hallgatod a zenét, ha egész nap a konyhában főzőcskézel vagy ha meghívod estére a baráti körödet és házibulit tartotok.

Azt csinálhatsz, amit szeretnél, és ha túl nagy a csönd, csak bekapcsolod a tévét háttérzajnak, egyből nem érzed magad annyira egyedül!

2/5 Egyszerre több dolgot tudsz csinálni

Már csak nevetsz azon, amikor megkérdezik, mit szoktál otthon teljesen egyedül csinálni?

Pont akkor lehet a legjobb dolgokat csinálni!

Valószínűleg már tökélyre fejlesztetted az úgynevezett „én-időt”, amikor egyszerre több dolgot is csinálsz, például csak leheveredsz a kanapéra, bekapcsolod a tévét, előveszel egy jó könyvet, teát kortyolgatsz és közben még néha a laptopodra is ránézel.

Az unatkozás, mint fogalom, számodra szinte nem is létezik, mindig feltalálod magad és egyedül is tartalmasan töltöd el a szabadidődet.

Neked nincs szükséged nagy társaságra, bárhol és bármikor jól tudod magad érezni.

A legjobb barátod olyan, mintha a testvéred lenne Kép forrása: alinute/depositphotos.com

3/5 A legjobb barátod olyan, mintha a testvéred lenne

Gyermekként szerettél volna egy testvért, idővel azonban rájöttél, hogy a barátokat is ugyanúgy lehet szeretni, mint például egy bátyát vagy egy húgot?

Ha te is egyke vagy, akkor az évek során valószínűleg életre szóló barátságokat kötöttél, vagy ha nem is olyan sokat, egy igaz barátnőd szinte biztosan van. Rá mindig számíthatsz, ott van, ha szükséged van rá és testvérként vigasztal.

Bármikor felhívhatod, imádod az időt, amit vele tölthetsz és úgy érzed, az előző életetekben minden bizonnyal testvérek voltatok.

Soha nem kellett osztozkodnod Kép forrása: alinute/depositphotos.com

4/5 Soha nem kellett osztozkodnod

Sokan az egykék ellen vádként hozzák fel, hogy önzőek, mivel soha nem kellett senkivel sem osztozkodniuk. Javasoljuk, hogy ha ezt a mondatot hallod, inkább csak nevess rajta!

Természetesen jó dolog volt, hogy az ajándékba kapott csokit nem kellett megfelezned, de ettől még nem leszel önző és ugyanúgy lehetsz jószívű, aki mindig megkínálja a barátait, ismerőseit.

Érezd magad szerencsésnek, hiszen a szüleid szeretetét is mind te kaptad, de természetesen légy tisztában a helyzeteddel és mindig légy önzetlen és segítőkész másokkal szemben.

5/5 Szoros a kapcsolatod a szüleiddel

Ha már szóba kerültek a szülők, talán pont amiatt, hogy csak te vagy az egyetlen gyermekük és csak rólad gondoskodnak, valószínűleg az évek során igen szoros kapcsolatot alakítottál ki velük.

Még ha gyermekként lázadó is voltál, idővel elkezdted értékelni mindazt, amit tőlük kaptál.

Még ma is ők a legfontosabbak a számodra, mindig fordulhatsz hozzájuk tanácsért és rengeteg dolgot tanultál tőlük, amelyeket aztán te is hasznosíthatsz majd a gyermeknevelés során.