5 vitathatatlan ok, amiért jó egykének lenni

Balatoni Dóra
Írta: ,

Az egykéket gyakran vádolják azzal, hogy önzőek és antiszociálisak, pedig épp ideje lenne már leszámolni ezzel az általánosítással. Ha egyedüli gyermek vagy, a legjobb, ha nem foglalkozol a vádakkal, ezeket úgyis csak azok mondják, akik nem ismernek igazán. Nézzük, mi az, amiért irigyelhetnek téged!

Biztosan hallottad már az ismerőseidtől, akik épp új lakást vettek, hogy milyen furcsa lesz, hogy ott nem lesznek velük testvérek és lakótársak, és teljesen egyedül fognak élni.

Ha egyke vagy, valószínűleg csak mosolyogni tudsz ezen, hiszen te már rengeteg időt töltöttél egyedül és jól tudod, mennyi előnnyel jár, ha tiéd az egész lakás.

Senki nem szól rád, ha hangosan hallgatod a zenét, ha egész nap a konyhában főzőcskézel vagy ha meghívod estére a baráti körödet és házibulit tartotok.

Azt csinálhatsz, amit szeretnél, és ha túl nagy a csönd, csak bekapcsolod a tévét háttérzajnak, egyből nem érzed magad annyira egyedül!

Már csak nevetsz azon, amikor megkérdezik, mit szoktál otthon teljesen egyedül csinálni?

Pont akkor lehet a legjobb dolgokat csinálni!

Valószínűleg már tökélyre fejlesztetted az úgynevezett „én-időt”, amikor egyszerre több dolgot is csinálsz, például csak leheveredsz a kanapéra, bekapcsolod a tévét, előveszel egy jó könyvet, teát kortyolgatsz és közben még néha a laptopodra is ránézel.

Az unatkozás, mint fogalom, számodra szinte nem is létezik, mindig feltalálod magad és egyedül is tartalmasan töltöd el a szabadidődet.

Neked nincs szükséged nagy társaságra, bárhol és bármikor jól tudod magad érezni.