5 tudományos tipp, hogy fél percen belül jobb kedvre derülj

Sándor Alexandra
Írta: ,

Felejtsd el a fiókban lapuló dugicsokit, mert sokkal jobb ötleteink vannak ennél! Garantáltan lelkiismeret- és diétabarát lehetőségekre hívjuk fel a figyelmed, amelyeket bármikor bevethetsz, ha épp nem a legrózsásabb a kedved.

Mosolyogj rá valakire!

A vigyor és a szemkontaktus kettőse már önmagában elég ahhoz, hogy felvidulj tőle – ráadásul ez olyan dolog, amit nemcsak kapni, hanem adni is jó!


Tudtad? A szemkontaktus erejének 5 titka


„Az egyik erre vonatkozó elmélet szerint a tudatunk legmélyén még mindig összetartó, törzsi emberek vagyunk. Tehát minél szorosabb kapcsolatot tudunk teremteni a körülöttünk lévőkkel, annál nagyobb biztonságban érezzük magunkat, utat engedve a boldogságnak” – magyarázza Christine Carter, a Kaliforniai Egyetem professzora.

A mosoly ezenkívül azokat az izmokat is aktiválja, melyek közvetlen összeköttetésben állnak a hangulatért felelős hormonok működésével.

Fontos viszont, hogy a mimika őszinte legyen, hiszen az erőltetett vigyor sajnos éppen ellentétes hatást vált ki.

Húzd ki magad!

Anyukádnak igaza volt, amikor rád szólt, hogy húzd már ki magad.

A megfelelő testtartás ugyanis nemcsak arról gondoskodik, hogy szebben kirajzolódjanak a formáid, hanem a mélabún is segít.

A Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry című szakfolyóiratban megjelent kutatás szerint ugyanis a szakértők összehasonlították a boldog és lehangolt mozgáskoordinációval sétáló embereket, majd arra a következtetésre jutottak, hogy akik egyenes derékkal közlekedtek, sokkal jobban érezték magukat, mint azok, akik görnyedtek közben.

Figyelem: az összefüggés nemcsak mozgás, hanem például üldögélés esetén is érvényes, tehát akár most azonnal ellenőrizheted, „boldogan” ücsörögsz-e.