5 tudatformáló tipp, hogy nyitottabb legyél a világra

Berényi Nóri
Írta: ,

Amikor tudatosan tágítod a látókörödet és megnyílsz a világ felé, akkor kezded csak el felfedezni, milyen sok csodálatos dolog van körülötted. Íme néhány tipp, hogy bátrabban vágj bele a kalandba!

Lehet, hogy a családod és a környezeted hatására már kialakítottál egy alapszemléletet a világról, de ez csak egyetlen aspektus. A világon azonban több milliárd ember él, és számtalan különböző kultúra létezik – te tényleg lekorlátoznád magadat csupán egyetlen szemléletre? Ne tedd ezt magaddal, igenis légy kíváncsi, és akarj új dolgokat megismerni, megtanulni! 

Nem feltétlenül kell világ körüli útra indulnod ahhoz, hogy ezt megtapasztald, elég csak kimozdulnod otthonról. A munkahelyed például tökéletes terep lehet erre. Beszélgess többet a kollégáiddal, és ne csak a munkáról. Ki tudja, lehet, hogy egy-egy ilyen diskurálás alkalmával olyat tudhatsz meg, ami teljesen átformálja azt, amit eddig az életről gondoltál. Egy finom latte például mindig okot ad egy jó beszélgetésre.

Több spontaneitást! Kép forrása: livefastmag.com

Ha általában minden lépésedet előre megtervezed, akkor most ideje ezen változtatnod. Nyilván kell egy alap „forgatókönyv” a napi tennivalóidhoz, de a szabadidődet már ne kezeld ennyire szigorúan.

Ha például a kollégáid elhívnak munka után moziba vagy egy italra, akkor legközelebb ne mondj nemet, hanem menj el velük.

Persze nem arról van szó, hogy egy nehéz nap után magadra erőltess valamit, ami teher számodra, de biztos vannak lazább napok a munkahelyeden, amikor korábban leléphettek. Na, ilyenkor ne indulj el rögtön haza, hanem dobj be pár ötletet esti program gyanánt. Ez gyakorlatilag csapatépítésnek is felfogható. :)