5 tudatformáló tipp, hogy nyitottabb legyél a világra

Írta: ,

Amikor tudatosan tágítod a látókörödet és megnyílsz a világ felé, akkor kezded csak el felfedezni, milyen sok csodálatos dolog van körülötted. Íme néhány tipp, hogy bátrabban vágj bele a kalandba!

1/5 Légy kíváncsi

Lehet, hogy a családod és a környezeted hatására már kialakítottál egy alapszemléletet a világról, de ez csak egyetlen aspektus. A világon azonban több milliárd ember él, és számtalan különböző kultúra létezik – te tényleg lekorlátoznád magadat csupán egyetlen szemléletre? Ne tedd ezt magaddal, igenis légy kíváncsi, és akarj új dolgokat megismerni, megtanulni! 

Nem feltétlenül kell világ körüli útra indulnod ahhoz, hogy ezt megtapasztald, elég csak kimozdulnod otthonról. A munkahelyed például tökéletes terep lehet erre. Beszélgess többet a kollégáiddal, és ne csak a munkáról. Ki tudja, lehet, hogy egy-egy ilyen diskurálás alkalmával olyat tudhatsz meg, ami teljesen átformálja azt, amit eddig az életről gondoltál. Egy finom latte például mindig okot ad egy jó beszélgetésre.

Több spontaneitást! Kép forrása: livefastmag.com

2/5 Több spontaneitást!

Ha általában minden lépésedet előre megtervezed, akkor most ideje ezen változtatnod. Nyilván kell egy alap „forgatókönyv” a napi tennivalóidhoz, de a szabadidődet már ne kezeld ennyire szigorúan.

Ha például a kollégáid elhívnak munka után moziba vagy egy italra, akkor legközelebb ne mondj nemet, hanem menj el velük.

Persze nem arról van szó, hogy egy nehéz nap után magadra erőltess valamit, ami teher számodra, de biztos vannak lazább napok a munkahelyeden, amikor korábban leléphettek. Na, ilyenkor ne indulj el rögtön haza, hanem dobj be pár ötletet esti program gyanánt. Ez gyakorlatilag csapatépítésnek is felfogható. :)

Tedd meg, amitől félsz Kép forrása: nastygal.com

3/5 Tedd meg, amitől félsz

Ha félsz belebonyolódni egy kapcsolatba, ezért inkább nem találkozol azzal a pasival, aki odáig van érted, akkor ideje átformálnod a gondolataidat.

Akár az is megtörténhet, hogy semmi nem lesz köztetek, de lehet, hogy olyan barátság alakul ki, ami akár életre szóló is lehet.

De ameddig a félelmeid rabja vagy, ezt nem tapasztalhatod meg!

Mozdulj ki! Kép forrása: etsy.com, PhotoAlmanac

4/5 Mozdulj ki!

Mindenki szeret hétvégente egy jó sorozatmaratont tartani, és kellenek is az ilyen nyugis napok (főleg egy fárasztó hét után), de azért ne ebből álljon az összes szabadidőd. Tudjuk, már a csapból is az folyik, hogy lépj ki a komfortzónádból, mert az igazi csodák ott kezdődnek – de az a helyzet, hogy ez tényleg így van. Biztos veled is történt már olyan, hogy valamihez nagyon nem volt kedved, de a barátaid unszolására belementél a dologba, és végül annyira jól sült el, hogy abszolút nem bántad meg a döntésedet, sőt…

Ha például régóta vágysz egy társra, akkor ne csak az égiekhez fohászkodj, hanem tedd meg az első lépést, hogy egyáltalán segíthessenek.

Azt biztos te is sejted, hogy nem a négy fal között fogsz rátalálni a szerelemre! Filmezés helyett tehát szervezz csajos beszélgetést vagy menjetek el közösen falat mászni. Na, így már tényleg esélyt adsz a boldogságodnak!

5/5 Próbálj ki új dolgokat

Legyen ez egy folyton ismétlődő feladatod! Emlékszel, mikor Richard Gere a Hölgyválasz című filmben minden gátlását legyőzve belevágott álmai hobbijába, és beiratkozott egy tánciskolába? Ennek hatására pedig fenekestül felfordult az élete, de ez magával hozta a boldogságot is.

Biztos neked is van egy olyan régóta dédelgetett álmod, amit már szerettél volna megvalósítani, csak mindig találtál valami kifogást, hogy elhalaszthasd. Na, most itt az idő, hogy belevágj! Ne gondolkozz túl sokat, csak csináld! Meglátod, ha te megnyílsz, a világ rengeteg jó dologgal ajándékoz majd meg téged.