5 történés az életedben, amit soha ne bánj meg!

Berényi Nóri
Írta: ,

Feltesszük neked a nagy kérdést, mi az, amit igazán megbántál az életedben? Hagyunk időt, gondolkozz el, esetleg írd is le magadnak. Most pedig vegyél egy piros tollat a kezedbe és képzeletben, vagy papíron húzd ki ezeket a sorokat. Ugyanis ezek mind leckék voltak az élettől, neked. Megbánás helyett inkább gondolj ezekre tapasztalatként és ezután is próbáld így szemlélni életed történéseit.

Nagyon sok embertől hallom, hogy „Életem legrosszabb döntése, hogy ott dolgoztam…” és társai, pedig azt elfelejtik, hogy akkor és ott, bizony pontosan ott kellett dolgozniuk. Máskülönben nem lennének azok, akik.

Mivel munkahelyünkön éljük életünk meghatározó részét, ezért nagyon fontos, hogy miként választasz. De honnan is tudhatnád, hogy mit tartogat egy új hely, ha bele sem vágsz?

Ebbe pedig beletartozik az esetleges csalódás is. Ez nem kudarc, csak tanulás! Egy munkahely rengeteg tapasztalatot ad, de nem csak szakmailag, hanem emberileg is.

 

Elvesztegetett bizalom Kép forrása: wachabuy.com

Szörnyű érzés azzal szembesülni, hogy eljátszották a bizalmadat és kihasználtak.

Ilyenkor általában az első reakció az, hogy bezárkózol, falakat húzol magad köré és megállapítod, hogy na ezért nem érdemes senkinek bizalmat szavaznod.

Ez pedig egy nagyon rossz hozzáállás, ugyanis boldogtalansághoz vezet. Egy emberben kell színtisztán megbíznod és az te magad vagy! Mindenki mást kezelj úgy, hogy befogadod őket az életedbe, de ne támassz senkivel szemben elvárásokat.