5 tipp, hogy végre kibillenj a komfortzónádból

Stumpf Bea
Írta: ,

Ahogy egy ismert idézet is mondja: „Ha mindig azt teszed, amit eddig is tettél, akkor folyton csak azt kapod, amit eddig is kaptál.” Tehát ha örökké a komfortzónádban maradsz, akkor nem csoda, ha nem történnek veled kirívóan izgalmas dolgok, és nem biztos, hogy olyan gyorsan éred majd el a céljaidat, ahogy szeretnéd. Lássuk, mit tegyél, hogy ez ne így legyen!

Nézz szembe a félelmeiddel! Kép forrása: topinspired.com

A komfortzónád kényelmes, biztonságos és kiszámítható, ezért szereted. Az ezen kívüli világ elsőre lehet, hogy ridegnek és ijesztőnek tűnik, de valójában csak ismeretlen, ami felfedezésre vár.

Ha szeretnél időről időre kimozdulni a komfortzónádból, akkor az első lépés az, hogy mérd fel, hol vannak a határaid, kezdd el feszegetni őket és nézz szembe az esetleges kétségeiddel vagy félelmeiddel.

Ez nem könnyű feladat, sőt nem is biztos, hogy elsőre sikerülni fog, de ha ezzel megvagy, akkor biztosan könnyebben megy majd a világ felfedezése!

Készülj fel minden eshetőségre! Kép forrása: stealthelook.com

Amikor az ismeretlent próbálod megfejteni, annak számos kimenetele lehet, és sokféleképpen élheted meg ezt a változást.

Ha egy új dologba vágsz bele, vagy egy számodra kihívást jelentő feladat előtt állsz, akkor érdemes mérlegelni, mik a lehetőségeid – azaz mérd fel, hogy mik történhetnek veled, ha így vagy úgy cselekszel.

Ebben benne van az is, hogy felmérd a legrosszabb és a legjobb kimenetelét az eseményeknek, ami persze szélsőséges, de legalább abban segít, hogy tudd, mire számíts, és ez már egyfajta biztonságot adhat számodra!